background image
Actie Beauty Baby Verzorging Gezondheid Foto Elektronica Huishouden Mode Eigen merk Gratis verzenden Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand

Onze plannen

Onze plannen voor de toekomst

We deden al veel, maar we hebben nog veel meer plannen. Hier lees je alles over onze plannen voor de komende jaren. Want er is nog genoeg te doen. Doe je mee?

Minder plastic. Meer recyclen.

Zodra en waar het kan, gebruiken we steeds minder verpakkingsmateriaal. En waar het niet kan, gebruiken we zoveel mogelijk milieuvriendelijkere varianten. Dat doen we bijvoorbeeld door plastic te vervangen door papier. Maar soms zijn producten kwetsbaar of bederven ze sneller als ze niet goed verpakt zijn. In die gevallen kun je nu nog niet om plastic heen. Dan proberen we altijd gerecycled plastic in te zetten. Op deze pagina beschrijven we wat we samen kunnen doen om te zorgen dat plastic ons milieu veel minder gaat belasten.
Plastic-2-L-banner.png

We gebruiken minder

Als eerste proberen we er minder van te gebruiken. Bijvoorbeeld door potjes dunner te maken. Als je zoveel producten verkoopt als wij doen, scheelt dat al meteen heel veel. En dat lees je bijvoorbeeld hier.
Duurzame-Shopper-groot.png

We gebruiken beter plastic

Een voorbeeld: De 500ml flessen Trekpleister Eigen Merk Shampoo maken we nu van gerecycled plastic. Zo komt er minder plastic in onze natuur en kunnen wij de shampoo toch goed en degelijk verpakken.
shamp5.png

We gaan voor recycling

Wij willen dat in 2025 onze verpakkingen minimaal voor 25% bestaan uit recyclebaar materiaal. Plastic wegwerpproducten die in de natuur kunnen gaan zwerven, willen we dan niet meer verkopen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan gebruikte waterballonnen die in de natuur terechtkomen. Voor die producten is er nu wetgeving die ze verbiedt of gaat verbieden, maar wij gaan verder. Zo zijn we ook gestopt met de verkoop van plastic kunstsneeuw.
Recycling-2-L-banner.png

We doen het samen

Om deze plannen te laten slagen, werken we samen met allerlei organisaties, zoals keurmerken, goede doelen en zijn wij het commitment aangegaan met de New Plastic Economy.
Logo-NPE-L-banner.png