false

Onze plannen

Onze plannen voor de toekomst

We deden al veel, maar we hebben nog veel meer plannen. Hier lees je alles over onze plannen voor de komende jaren. Want er is nog genoeg te doen. Doe je mee?

Minder plastic. Meer recyclen.


Zodra en waar het kan, gebruiken we steeds minder verpakkingsmateriaal. En waar het niet kan, gebruiken we zoveel mogelijk milieuvriendelijkere varianten. Dat doen we bijvoorbeeld door plastic te vervangen door papier. Maar soms zijn producten kwetsbaar of bederven ze sneller als ze niet goed verpakt zijn. In die gevallen kun je nu nog niet om plastic heen. Dan proberen we altijd gerecycled plastic in te zetten. Op deze pagina beschrijven we wat we samen kunnen doen om te zorgen dat plastic ons milieu veel minder gaat belasten.

We gebruiken minder


Als eerste proberen we er minder van te gebruiken. Bijvoorbeeld door potjes dunner te maken. Als je zoveel producten verkoopt als wij doen, scheelt dat al meteen heel veel. En dat lees je bijvoorbeeld hier.

We gebruiken beter plastic


Een voorbeeld: De 500ml flessen Trekpleister Eigen Merk Shampoo maken we nu van gerecycled plastic. Zo komt er minder plastic in onze natuur en kunnen wij de shampoo toch goed en degelijk verpakken.

We gaan voor recycling


Wij willen dat in 2025 onze verpakkingen minimaal voor 25% bestaan uit recyclebaar materiaal. Plastic wegwerpproducten die in de natuur kunnen gaan zwerven, willen we dan niet meer verkopen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan gebruikte waterballonnen die in de natuur terechtkomen. Voor die producten is er nu wetgeving die ze verbiedt of gaat verbieden, maar wij gaan verder. Zo zijn we ook gestopt met de verkoop van plastic kunstsneeuw.

We doen het samen


Om deze plannen te laten slagen, werken we samen met allerlei organisaties, zoals keurmerken, goede doelen en zijn wij het commitment aangegaan met de New Plastic Economy.
Trekpleister logo

back to top