false
Prevalin Oogdruppels
10ml
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Allergieën
  5. Prevalin Oogdruppels

Prevalin Oogdruppels

10ml

Productinformatie

Heb je snel last van geïrriteerde, tranende of jeukende ogen? Dan zijn Prevalin Oogdruppels een oplossing! Deze oogdruppels helpt je snel van allergieklachten af.

Prevalin Oogdruppels helpen bij het voorkomen of (nagenoeg) verdwijnen van verschijnselen zoals:

• Rode ogen
• Tranende ogen
• Gezwollen oogleden
• Branderigheid en jeuk van het oog

Werking
Prevalin Oogdruppels leggen een preventief beschermend laagje aan over de zogenoemde ‘mestcellen in het oog. Mestcellen zijn cellen waarin het lichaam stoffen bewaart die gevaarlijke indringers onschadelijk kunnen maken. Pollen in de lucht worden in het lichaam opgevangen door antistoffen die vastzitten aan mestcellen. De mestcel wordt hierdoor geprikkeld en geeft allerlei actieve stoffen af, waaronder histamine. Hierdoor ontstaan de nare verschijnselen van hooikoorts zoals jeuk, niesbuien en geïrriteerde ogen. Prevalin Oogdruppels zorgen ervoor dat de histamine niet kan vrijkomen, waarmee de hooikoortsklachten in de ogen worden tegengegaan.

Gebruik
De gebruikelijke dosering voor volwassenen en kinderen is vier- tot zesmaal daags één tot twee druppels in ieder oog. Voor het beste effect is het belangrijk om regelmatig te druppelen. Hierdoor blijft de beschermende laag optimaal in stand en ben je beter bestand tegen de symptomen van hooikoorts.

Het pollenseizoen
In mei worden de eerste graspollen al verspreid. Grassen, bomen, planten en bloemen vormen in verschillende bloeiperioden stuifmeel (pollen) en zorgen bij veel mensen voor vervelende allergische reacties. Wanneer je in deze periode last hebt van allergische klachten zoals niesbuien, geïrriteerde ogen, hoofdpijn en kriebelhoest, dan kan het zijn dat je last hebt van hooikoorts. De hooikoortsklachten kunnen toenemen als er meer pollen in de lucht zijn.

Altijd voorbereid met Prevalin
De hoeveelheid pollen in de lucht is het hoogst op warme dagen met een matige wind, gedurende de bloeiperiode van grassen. Houd daarom het pollennieuws in de gaten en ga voorbereid de deur uit.

Prevalin Oogdruppels bevatten 20 mg Cromoglicaat Dinatrium. Let op! Dit is een geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter.

EAN code: 0000087296686

Functionele Naam
Hooikoorts geneesmiddel

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Product omschrijving
Prevalin oogdruppels 10ml

Inhoud (Netto)
10 ml

Registratie Nummer
17237=57336

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Tranende, jeukende en branderige ogen veroorzaakt door allergische klachten.

Dosering
1-2 druppels per oog

Maximale dosering
4-12 keer per dag

Leeftijd
volwassenen en kinderen

Gebruiksadvies
flesje openen zonder erin te knijpen,trek het ooglid voorzichtig omlaag waardoor een soort zakje ontstaathet hoofd naar achteren en kijk naar uw wenkbrauwbreng de druppel in de onderste buitenhoek van het oog en neem de wijsvinger van het flesje weg (probeer met de druppelaar van het flesje uw oog niet aan te raken)knipper enkele malen met de ogenherhaal de stappen voor het andere oog.

Contra-indicatie
Allergie voor één van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.

Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter

Niet te gebruiken bij

Bevat benzalkoniumchloride, vermijd contact met zachte contactlenzen. Binnen 14 dagen geen verbetering klachten, raadpleeg arts.

Risicowaarschuwing
Dit middel elke dag gebruiken zolang de allergie veroorzakende pollen in de lucht zitten. Na toediening de traanbuis 1-3 minuten dichtdrukken. Bij dragen van contactlenzen lees voor gebruik de bijsluiter of deze verwijderd moeten worden voor toediening. Na het druppelen van de ogen kan er tijdelijk wazig zicht zijn.

Actief bestanddeel

Dinatriumcromoglicaat 20 mg/ml

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties. #Te gebruiken bij: Verschijnselen
van allergie, zoals hooikoorts.

Ingrediëntendeclaratie

Hulpstoffen: benzalkoniumchloride, dinatriumedetaathydraat en water voor injecties. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Voor uitwendig gebruik

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Niet langer dan 1 maand gebruiken nadat de flacon voor het eerst is geopend. Bewaren
beneden 25°C. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen licht.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Lees voor het gebruik de bijsluiter.
Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.

Doseringrestrictie

Voor uitwendig gebruik.

Gebruiksbeperkingen

Niet gebruiken bij: Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

Samenstelling

Samenstelling: dinatriumcromoglicaat 20 mg/ml oogdruppels. Hulpstoffen: Bevat de
hulpstoffen benzalkoniumchloride, natriumedetaat en water voor injecties.

Toedieningsvorm

oogdruppels

Contactinformatie

Contactnaam

Omega Pharma Nederland BV

Communicatieadres

Kralingseweg 201, Rotterdam

Contact type

Consumentenservice

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Allergieën
  5. Prevalin Oogdruppels
Trekpleister logo

back to top