false

Verantwoorde zorg, ook online

 

Hier koop je verantwoord zelfzorggeneesmiddelen


Zelfzorggeneesmiddelen zijn middelen die zonder doktersrecept verkrijgbaar zijn. Bijvoorbeeld pijnstillers, hoestmiddelen, middelen tegen hooikoorts, oordruppels maar ook middelen tegen reisziekte, huidschimmels of hoofdluis. Net als bij geneesmiddelen op recept, is het bij zelfzorggeneesmiddelen belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken. Dan werken ze, maar verkeerd gebruik kan schadelijk zijn. Het is dus belangrijk dat je goed advies krijgt als je een zelfzorggeneesmiddel koopt.
Steeds meer zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten worden online gekocht. Er zijn tal van aanbieders te vinden op het internet. De een is betrouwbaar, de ander niet. Bovendien is er online heel veel informatie te vinden over gezondheid en zelfzorgproducten. En die informatie is niet altijd correct. Hoe weet je nu of je bij een betrouwbare verkoper van zelfzorggeneesmiddelen bent aanbeland? Of de informatie over het geneesmiddel en het gebruik wel klopt? Daar hebben we wat op gevonden: het Keurmerk Zelfzorg Online. Alleen online verkopers van zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten die aan strenge eisen voldoen mogen dit keurmerk op hun website zetten. En uiteraard voldoen wij van Kruidvat ook online aan deze eisen!

Deskundige voorlichting

Webshops met het Keurmerk Zelfzorg Online zorgen voor verantwoorde verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. Zo vindt je op de website gecontroleerde informatie over de geneesmiddelen en het gebruik ervan. Ook vragen wij jou altijd naar je leeftijd en het is onmogelijk om meer dan drie verpakkingen van hetzelfde geneesmiddel ineens te bestellen. En als je vragen hebt, is er altijd een opgeleide drogist bereikbaar om je te woord te staan. Als het nodig is zullen zij je adviseren naar de huisarts te gaan. Zo kun je er zeker van zijn dat onze webwinkel met het Keurmerk Zelfzorg Online veilige en vertrouwde zelfzorgproducten en deskundig advies biedt.

Advies nodig? Ja!

Het juiste gebruik van een zelfzorggeneesmiddel is belangrijk. Een geneesmiddel kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor volwassenen, maar niet voor kinderen, omdat de dosering dan te hoog is. Of je mag het middel niet langer dan een aantal dagen achtereen gebruiken. Ook zijn er middelen die je niet mag gebruiken als bij zwangerschap. Verder kunnen sommige middelen bijwerkingen hebben zoals duizeligheid of misselijkheid. Niet voor niets mogen de meeste zelfzorggeneesmiddelen alleen onder toezicht van een drogist verkocht worden. Het is dus belangrijk dat je goed advies krijgt. Ook online!

Websites met het Keurmerk Zelfzorg Online

De 4 zekerheden van webhops met het Keurmerk Zelfzorg Online
Je koopt betrouwbare en veilige zelfzorggeneesmiddelen
Je krijgt duidelijke en juiste informatie over het geneesmiddel en aandoening
Voor jou is altijd een drogist bereikbaar
Aandacht voor veilig gebruik van zelfzorggeneesmiddelen

Weggooien van overtollige geneesmiddelen

"Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Ga in uw gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen die niet meer nodig zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu."

Bijwerkingen: Even melden

Geneesmiddelen worden goed onderzocht voordat ze op de markt komen en zijn bij normaal gebruik nuttig en veilig te gebruiken, maar hebben zij soms ook bijwerkingen. Een bijwerking is een ongewenst effect van een geneesmiddel of gezondheidsproduct. Deze bijwerkingen zijn in het algemeen al bekend en niet ernstig. Denk aan misselijkheid of hoofdpijn. Het kan voorkomen dat er toch nieuwe bijwerkingen aan het licht komen. Het melden van deze bijwerkingen is van belang. Dat kan bij het Bijwerkingencentrum Lareb: http://www.lareb.nl. Je geeft zo waardevolle informatie waarmee de veiligheid van deze geneesmiddelen beter bewaakt kan worden.

Kijk voor meer informatie op http://www.erkendspecialistinzelfzorg.nl/keurmerk-zelfzorg-online
Trekpleister logo

back to top