false
Otrivin Xylometazoline HCI 1 mg/ml Neusspray
10ml
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Luchtwegen
  5. Otrivin Xylometazoline HCI 1 mg/ml Neusspray

Otrivin Xylometazoline HCI 1 mg/ml Neusspray

10ml

Productinformatie

Otrivin Xylometazoline HCI 1 mg/ml Neusspray opent je verstopte neus door een neusverkoudheid snel en langdurig. De spray werkt al binnen twee minuten en tot twaalf uur lang.

De neusspray heeft een verzachtend effect. De spray opent je verstopte neus snel en langdurig en zorgt dat je gemakkelijk door je neus kunt ademhalen. De vochtinbrengende stoffen in de formule verzachten een droge en geïrriteerde neusholte.

Otrivin bevat Xylometazoline Hydrochloride. Xylometazoline opent je neus door zwelling van de slijmvliezen te verminderen. De neusspray zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstopping. Hij vermindert de zwelling van het slijmvlies in je neus en helpt zodoende de neusdoorgang vrij te houden, waardoor je gemakkelijker kunt ademhalen.

Hoe gebruik je Otrivin Xylometazoline HCI 1 mg/ml Neusspray?
Spray 1 keer in elk neusgat, 3 maal per dag.

Om verspreiding van infecties te voorkomen, mag de neusspray slechts door één persoon gebruikt worden.

Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken onder 12 jaar.

RVG-UAD 23970

EAN code: 8713177003010, 8723700014468

Leeftijdsindicatie vanaf
12

Functionele Naam
Neusspray

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Product omschrijving
Otrivin Spray 0.1% - 10 ml

Inhoud (Netto)
10 ml

Registratie Nummer
23970

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Verstopte neus.

Dosering
1-2 sprays per neusgat

Maximale dosering
3 keer

Leeftijd
vanaf 12 jaar

Gebruiksadvies
voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en spray in neusgat, knijp eenmaal in flacon en gelijktijdig door neus inademen, herhaal bij andere neusgat 8-10 uur tussenpoze aanhouden

Contra-indicatie
Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Kortgeleden neusoperatie ondergaan en kinderen jonger dan 12 jaar.

Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter.

Gebruik tijdens borstvoeding
Nee

Niet te gebruiken bij

Vermijd gebruik rond ogen en mond. Glaucoom, hoge bloeddruk, hart- of vaatziekte, schildklierziekte, suikerziekte. Kan slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid veroorzaken. Niet i.c.m. middelen tegen depressiviteit. Niet langer dan 7 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Niet langer dan 7 dagen achter elkaar gebruiken. Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, glaucoom, verhoogde schildklierwerking of vergrote prostaat.

Actief bestanddeel

De werkzame stof in dit middel is: xylometazolinehydrochloride (1,0 mg/ml).

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden.Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Neusspray bij neusverkoudheid. Werkt binnen 2 min. Werkt tot 12 uur lang. Met verzachtend effect.

Ingrediëntendeclaratie

Bevat :
dinatriumedetaat, benzalkoniumchloride, dinatriumfosfaat dodecahydraat, natiumwaterstoffosfaat monohydraat, natriumchloride, sorbitol, methylhydroxypropylcellulose 4000 mPa.s en gezuiverd water.

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Nasaal gebruik. Bij een verstopte neus. Een tussentijd van minstens 8 tot 10 uur tussen twee toedieningen in acht nemen. Otrivin xylometazolineHCl is – mits onaangebroken – houdbaar tot de op de verpakking aangegeven uiterste gebruiksdatum. Wanneer de neusspray eenmaal is aangebroken, de inhoud niet langer dan 1 maand gebruiken. Niet innemen.

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Bewaren beneden 30 °C.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Voor gebruik de bijsluiter lezen. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Doseringrestrictie

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 verstuiving in ieder neusgat, tot 3 maal per dag.

Gebruiksbeperkingen

Een tussentijd van minstens 8 tot 10 uur tussen twee toedieningen in acht nemen. Niet te gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen of na een recente neusoperatie.

Samenstelling

Samenstelling: Xylometazoline HCl 1 mg/ml. 1 flesje met spraypomp Bevat: XylometazolineHCl 1 mg/ml, dinatriumedetaat, benzalkoniumchloride, dinatriumfosfaat dodecahydraat, natiumwaterstoffosfaat monohydraat, natriumchloride, sorbitol, methylhydroxypropylcellulose 4000 mPa.s en gezuiverd water.

Toedieningsvorm

spraypomp

Contactinformatie

Contactnaam

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare B.V.

Communicatieadres

Huis ter Heideweg 62
3705 LZ, ZEIST
NEDERLAND

Contact type

Consumentenservice

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Luchtwegen
  5. Otrivin Xylometazoline HCI 1 mg/ml Neusspray
Trekpleister logo

back to top