false
Otrivin Xylometazoline HCI 0,5 mg/ml Neusspray Voor Kinderen
10ml
  1. Home
  2. Baby en Kind
  3. Babyverzorging
  4. Kindergeneesmiddelen
  5. Otrivin Xylometazoline HCI 0,5 mg/ml Neusspray Voor Kinderen

Otrivin Xylometazoline HCI 0,5 mg/ml Neusspray Voor Kinderen

10ml

Productinformatie

Otrivin Xylometazoline HCI 0,5 mg/ml Neusspray Voor Kinderen opent de verstopte neus van je kind bij verkoudheid, waardoor hij of zij weer makkelijk door de neus kan ademhalen. De spray werkt binnen 2 minuten en houdt tot 12 uur lang.

De spray bevat vochtinbrengende stoffen die droge en geïrriteerde neusholten verzachten. Gebruik de spray bij neusverstopping als gevolg van een neusverkoudheid.

De spray bevat xylometazoline hydrochloride. Hij verlicht snel neusverstopping door lokaal bloedvaten in de neusslijmvliezen te vernauwen, waardoor de zwelling afneemt en de neus wordt geopend. Om een mogelijke verspreiding van de infectie te voorkomen, mag het flesje slechts bij één kind gebruikt worden.

Hoe gebruik je Otrivin Xylometazoline HCI 0,5 mg/ml Neusspray Voor Kinderen?
Altijd onder toezicht van ouder/verzorger gebruiken. Verstuif nooit meer dan drie keer per toediening per neusgat. Houd hierbij de volgende dosering aan:
• Kinderen van 2 t/m 6 jaar: 1 verstuiving in elk neusgat, 1 tot 3 maal per dag. Tussen twee toedieningen moet minimaal 8 tot 10 uur zitten.
• Kinderen van 6 t/m 12 jaar: 1 tot 2 verstuivingen in elk neusgat, 2 tot 3 maal per dag. Tussen twee toedieningen moet minimaal 8 tot 10 uur zitten.

Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar.

RVG-UAD 23968

EAN code: 8713177003058, 8723700014420

Leeftijdsindicatie vanaf
2

Leeftijdsindicatie tot
12

Functionele Naam
Neusspray

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Niet van toepassing

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Niet van toepassing

Volledige Omschrijving
Otrivin Spray 0.05% - 10 ml

Inhoud (Netto)
10 ml

Registratie Nummer
23968

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Verstopte neus.

Dosering
1-2 sprays per neusgat, afhankelijk leeftijd

Maximale dosering
3 keer

Leeftijd
2-12 jaar

Gebruiksadvies
voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en verstuiver rechtop, spray in neusgat en gelijktijdig door neus inademen, herhaal bij andere neusgat 8-10 uur tussenpoze aanhouden

Contra-indicatie
Kortgeleden neusoperatie ondergaan, kinderen jonger dan 2 jaar.

Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts

Gebruik tijdens borstvoeding
Overleg arts

Niet te gebruiken bij

Vermijd gebruik rond ogen en mond. Glaucoom, hoge bloeddruk, hart- of vaatziekte, schildklierziekte, suikerziekte. Kan slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid veroorzaken. Niet i.c.m. middelen tegen depressiviteit. Kinderen van 2-12 jaar onder toezicht ouders gebruiken. Niet langer dan 7 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Niet langer dan 7 dagen achter elkaar gebruiken. Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, glaucoom, verhoogde schildklierwerking of vergrote prostaat.

Actief bestanddeel

De werkzame stof in dit middel is: xylometazolinehydrochloride (0,5 mg/ml).

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden.Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

MET VERZACHTEND EFFECT. WERKT BINNEN 2 MINUTEN. WERKT TOT 12 UUR LANG.

Ingrediëntendeclaratie

Bevat :
dinatriumedetaat, benzalkoniumchloride, dinatriumfosfaat dodecahydraat, natiumwaterstoffosfaat monohydraat, natriumchloride, sorbitol, methylhydroxypropylcellulose 4000 mPa.s en gezuiverd water..

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Nasaal gebruik. Een tussentijd van minstens 8 tot 10 uur tussen 2 toedieningen in acht nemen. Otrivin xylometazolineHCl is – mits onaangebroken – houdbaar tot de op de verpakking aangegeven uiterste gebruiksdatum. Wanneer de neusspray eenmaal is aangebroken, de inhoud niet langer dan 1 maand gebruiken.

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Bewaren beneden 30 °C.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Voor gebruik de bijsluiter lezen. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Doseringrestrictie

Bij een verstopte neus. Dosering: Kinderen van 2 tot en met 6 jaar: 1 verstuiving in ieder neusgat, 1 tot 3 maal per dag.
Kinderen van 6 tot en met 12 jaar: 1 tot 2 verstuivingen in ieder neusgat, 2 tot 3 maal per dag.

Gebruiksbeperkingen

Niet innemen. Niet te gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen of na een recente neusoperatie.

Samenstelling

Ingrediënten: Bevat: Xylometazoline HCl 0,5mg/ml, dinatriumedetaat, benzalkoniumchloride, dinatriumfosfaat dodecahydraat, natiumwaterstoffosfaat monohydraat, natriumchloride, sorbitol, methylhydroxypropylcellulose 4000 mPa.s en gezuiverd water.

Toedieningsvorm

spraypomp

Contactinformatie

Contactnaam

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare B.V.

Communicatieadres

Huis ter Heideweg 62
3705 LZ, ZEIST
NEDERLAND

Contact type

Licentiehouder

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Baby en Kind
  3. Babyverzorging
  4. Kindergeneesmiddelen
  5. Otrivin Xylometazoline HCI 0,5 mg/ml Neusspray Voor Kinderen
Trekpleister logo

back to top