false
Otalgan Oordruppels
12g
  1. Home
  2. Geneesmiddelen
  3. Oor & Mond
  4. Otalgan Oordruppels

Otalgan Oordruppels

12g

Productinformatie

Bevat als werkzaam bestanddeel lidocainehydrochloride en heeft een pijnstillende en vocht onttrekkende werking op de uitwendige gehoorgang.

RVG-UAD 334

Toepassingsvorm
druppel

EAN code: 8711744007515

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Oorpijn.

Dosering
3-5 druppels per oor

Maximale dosering
6 keer per dag druppelen

Gebruiksadvies
2-4 uur tussenpozen aanhouden. Druppels op lichaamstemperatuur brengen, hoofd zijdelings houden, na toediening nog 2-3 min. in deze stand houden

Contra-indicatie
Loopoor of trommelvliesperforatie, allergische reactie bij lokale anesthetica.

Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts

Gebruik tijdens borstvoeding
Overleg arts

Niet te gebruiken bij

Niet gebruiken bij koorts of vlak voor artsbezoek. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Niet gebruiken bij een kapot trommelvlies (zoals bij een loopoor en trommelvliesbuisjes). Niet gebruiken kort voordat u een arts naar uw oren laat kijken.

Actief bestanddeel

Lidocainehydrochloride

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Bij kinderen ouder dan 2 jaar: als er langer dan 3 dagen pijn en koorts is. Bij kinderen jonger dan 2 jaar: als er langer dan 1 dag pijn en koorts is. Als een loopoor langer dan 2 weken duurt. Als er voor de derde keer binnen een jaar middenoorontsteking optreedt.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan een van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0900-8758000 (35ct per gesprek). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

Bestel- & bezorginformatie

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 21:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 21:00 uur Woensdag
Woensdag voor 21:00 uur Donderdag
Donderdag voor 21:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 21:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: je kunt er ook voor kiezen om je bestelling gratis af te laten leveren bij een Trekpleister winkel bij jou in de buurt. Lees meer informatie over afhalen in een winkel..

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Geneesmiddelen
  3. Oor & Mond
  4. Otalgan Oordruppels
Trekpleister logo
back to top