false
Nurofen Fastine Ibuprofen 400mg Liquid Caps
20 stuks
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Pijnstillers
  5. Nurofen Fastine Ibuprofen 400mg Liquid Caps

Nurofen Fastine Ibuprofen 400mg Liquid Caps

20 stuks

Productinformatie

Nurofen Fastine Ibuprofen 400mg Liquid Caps werken ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend. Door de zachte capsules wordt de werkzame stof sneller door je lichaam opgenomen.

Ibuprofen behoort tot een groep geneesmiddelen die niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID’s) worden genoemd. Deze geneesmiddelen geven verlichting van de klachten, omdat ze de reactie van het lichaam op pijn en koorts veranderen.

Nurofen wordt gebruikt bij volwassenen en jongeren met een lichaamsgewicht van 40 kg of meer (12 jaar en ouder) voor kortdurende symptomatische behandeling van:
• matige tot gemiddelde pijn, zoals hoofdpijn, menstruatiepijn en kiespijn
• koorts en pijn bij verkoudheid

Nurofen Fastine Ibuprofen 400mg wordt tot twee keer sneller opgenomen dan een gewone 400 mg Ibuprofen tablet. De vloeibare capsules komen vrij in de maag voor een snelle pijnverlichting.

Waarschuwing:
Niet te gebruiken wanneer je een maagzweer of maagbloeding hebt (of twee of meer episoden van een maagzweer of maagbloeding hebt doorgemaakt), als je een voorgeschiedenis heeft van maag-darmbloeding of - perforatie gerelateerd aan eerdere behandeling met NSAID’s, als de patiënt een adolescent is met een lichaamsgewicht lager dan 40 kg of kinderen jonger dan 12 jaar, als je lijdt aan ernstige uitdroging (veroorzaakt door braken, diarree of onvoldoende vochtinname), tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap, als je snel bloedt of als u met antistollingsmiddelen wordt behandeld.

Lees voor het gebruik de bijsluiter.

RVG 105812

EAN code: 5000158105485

Leeftijdsindicatie vanaf
12

Functionele Naam
Ibuprofen

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Product omschrijving
Nurofen Liquid Caps 20 st. Doos

Inhoud (Netto)
20 stuks

Registratie Nummer
105812

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Ter verlichting van hoofdpijn, reumatische pijn, spierpijn, spit, menstruatiepijn, tand- en kiespijn, pijn en koorts bij griep en verkoudheid en pijn en koorts bij vaccinatie.

Dosering
1 liquid cap per keer

Maximale dosering
3 liquid caps

Leeftijd
vanaf 12 jaar

Gebruiksadvies
6 uur tussenpozen aanhouden innemen met water, niet kauwen

Contra-indicatie
Overgevoelig voor ponceau 4R (E124). Eerdere reactie of overgevoelig bij gebruik acetylsalicylzuur of soortgelijke pijnstillers (NSAID's). Maagdarmbloeding of maagzweer, lever-, nier- of hartfunctiestoornissen. Laatste 3 maanden zwangerschap. Ernstige uitdroging. Actieve bloeding of aandoening die lijdt tot een abnormale vorming van bloedcellen. Adolescenten en kinderen met een lichaamsgewicht lager dan 40 kg.

Gebruik tijdens zwangerschap
Nee

Gebruik tijdens borstvoeding
Ja, korte tijd

Niet te gebruiken bij

Intolerantie bepaalde suikers. Kan vruchtbaarheid beïnvloeden. Niet i.c.m. bepaalde andere geneesmiddelen en alcohol. Bij 12-18 jaar of koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken, bij pijn niet langer dan 4 dagen.

Risicowaarschuwing
Voor gebruik met arts overleggen bij: hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of verhoogd risico hierop, bij slechte nierfunctie, astma, zwangerschap, psoriasis, gebruik andere medicijnen of bij een leeftijd ouder dan 70 jaar.

Actief bestanddeel

400 mg ibuprofen

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren.Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

KORTDURENDE SYMPTOMATISCHE BEHANDELING VAN: matige tot gemiddelde pijn, zoals hoofdpijn, menstruatiepijn, kiespijn • koorts en pijn bij verkoudheid

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Volwassenen en kinderen & jongeren met een lichaamsgewicht van 40 kg of meer (12 jaar en ouder)

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Bewaren beneden 25 °C. Bewaar in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen vocht.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Lees voor het gebruik de bijsluiter.

Doseringrestrictie

Volwassenen en kinderen & jongeren met een lichaamsgewicht van 40 kg of meer (12 jaar en ouder). Neem 1 capsule in met water, daarna zo nodig 1 capsule om de 6 uur. Niet op kauwen.
Neem niet meer dan drie capsules in een periode van 24 uur. Voor oraal gebruik. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet op kauwen. WAARSCHUWING: De aangegeven dosering niet overschrijden.

Gebruiksbeperkingen

NIET GEBRUIKEN INDIEN U: allergisch bent voor ibuprofen of andere bestanddelen van het product, acetylsalicylzuur of andere soortgelijke pijnstillers of na gebruik ervan benauwdheid, astma, huiduitslag, een jeukende loopneus of zwelling van het gezicht of maagdarmbloeding -perforatie krijgt; een maagzweer/-bloeding heeft of heeft gehad; lijdt aan ernstige lever-, nier- of hartproblemen; ernstige uitdroging, een hersenbloeding of andere bloeding; een stoornis van de aanmaak van bloedcellen of een andere stollingsstoornis; in de laatste 3 maanden van een zwangerschap bent. Jongeren: Als dit geneesmiddel langer dan 3 dagen nodig is of als de symptomen verergeren, dient een arts te worden
geraadpleegd. Volwassenen: Als u Nurofen langer nodig heeft dan 3 dagen voor koorts of 4 dagen voor pijn of als de symptomen verergeren, dient een arts te worden geraadpleegd

Samenstelling

Hulpstoffen: Bevat ponceau 4R (E124) en sorbitol (E420). Zie de bijsluiter voor meer informatie.

Toedieningsvorm

zachte capsule

Contactinformatie

Contactnaam

Reckitt Benckiser Healthcare B.V.

Communicatieadres

Siriusdreef 14 2132 WT Hoofddorp

Contact type

Consumentenservice

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Pijnstillers
  5. Nurofen Fastine Ibuprofen 400mg Liquid Caps
Trekpleister logo

back to top