false
Metamucil Orange Sachets
30 stuks - Obstipatie
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Spijsvertering
  5. Metamucil Orange Sachets

Metamucil Orange Sachets

30 stuks - Obstipatie

Productinformatie

Met 100% natuurlijke vezels helpen de Metamucil Orange Sachets bij langdurige of steeds terugkerende verstopping.

Hoe werken de Metamucil Orange Sachets?
Metamucil Suikervrij vermengt zich met de darminhoud en heeft het vermogen om water op te nemen. Zo wordt voor een zachte, niet irriterende vulling van de darm gezorgd, wat de werking van de darm stimuleert en dus de stoelgang bevorderd.

Ieder mens is verschillend. En dat geldt niet alleen voor de buitenkant. Ook in de werking van spijsvertering en de darmen is er veel verschil tussen mensen. De een gaat iedere dag wel drie keer naar het toilet voor een ontlasting, terwijl de ander maar drie keer per week hoeft. Geen probleem en volstrekt normaal, volgens artsen, zolang de ontlasting maar soepel is, geen pijn doet en er geen slijm of bloed meekomt.

Het kan echter ook zijn, dat je steeds minder naar het toilet gaat en dat je dan erg hard moet persen voor een ontlasting. Vooral wanneer je ouder wordt, kunt je hier behoorlijk last van krijgen. Die vervelende verstopping, ook wel obstipatie genoemd, kan ontstaan door allerlei oorzaken:
• Je beweegt te weinig, omdat je dat niet kunt of een zittend beroep heeft (na een lange autorit is ontlasting vaak minder soepel dan normaal).
• Je eet te weinig vezelrijke voeding (bruin brood, fruit etc.), waardoor je darmen trager gaan werken en dus langer doen over het produceren van een ontlasting.
• Je drinkt te weinig, waardoor alle vocht uit je ontlasting wordt onttrokken en de ontlasting erg droog en hard wordt.
• Je hebt last van stress. Stress heeft vaak een verkrampende en vertragende werking op de darmen.

Bulkvormende middelen
Om je darmen gezond te houden of weer op gang te krijgen, moet je ongeveer 30 tot 40 gram voedingsvezel per dag innemen. Het westerse dieet, dat ongeveer 15 tot 20 gram vezels per dag bevat, is vaak niet toereikend, zeker als langere tijd obstipatie heeft bestaan. Daarom kunt je extra voedingsvezels nodig hebben in de vorm van bulkvormende middelen, die psylliumzaad bevatten. Door deze bulkvormende middelen worden de darmen gestimuleerd om weer normaal te functioneren. De extra vezels binden zich aan vocht, waardoor een soepele ontlasting ontstaat. De darminhoud wordt vergroot, wat de darmwand stimuleert tot normale darmactiviteit. Het gebruik van bulkvormende middelen kan darmklachten helpen voorkomen of, als ze al bestaan, helpen genezen.

Het meest geadviseerde bulkvormende middel uit deze groep is Metamucil. Het bijzondere van Metamucil is dat het wordt geleverd in handige sachets met zeer fijngemalen psylliumzaad.

Mensen denken vaak dat grove vezels het beste zijn, maar dat is een misverstand. Een zakje Metamucil moet in een glas water worden opgelost en vervolgens worden gedronken. Op deze manier worden twee vliegen in één klap geslagen: extra vezels én extra vocht. Doordat de vezels heel fijn zijn, vermengen ze zich goed met water, wat het innemen vergemakkelijkt. De sinaasappelsmaak is aangenaam. Deze poeders zijn gezoet met aspartaam, een zoetstof die in veel suikervrije producten wordt verwerkt en nauwelijks calorieën bevat. Het middel kan langere tijd worden gebruikt.

Blijven rondlopen met vervelende klachten als buikpijn en verstopping is niet nodig. Door het gebruik van Metamucil - naast een gezond voedingspatroon met voldoende beweging - wordt je ontlasting soepel en gaan je darmen weer normaal functioneren. Op die manier kun je actief blijven, vrij van vervelende buikklachten. Als deze middelen alleen kortdurend of helemaal niet werken, moet je je arts/apotheker raadplegen. Het is mogelijk dat je dan wordt doorgestuurd naar een specialist.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

RVG-UAD 13963

Toepassingsvorm
sachet

EAN code: 5410076579341

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Langdurige of steeds terugkerende verstopping.

Dosering
1 sachet per keer

Maximale dosering
2-3, afhankelijk leeftijd

Leeftijd
vanaf 6 jaar

Gebruiksadvies
inhoud sachet in glas doen, langzaam vullen met water, goed roeren en onmiddellijk opdrinken probeer inademen poeder tijdens oplossen te vermijden

Contra-indicatie
Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Plotseling optredende buikpijn of verandering in stoelgang, vernauwing (obstructie) darm, beknelde ontlasting, fenylketonurie bij zwangeren en kinderen, kinderen jonger dan 6 jaar.

Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter.

Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter.

Niet te gebruiken bij

Dit middel bevat aspartaam en zonnegeel. Niet gelijktijdig innemen met andere medicijnen, maar een half uur voor of na toediening. Bij geen verbetering binnen 7 dagen, raadpleeg arts.

Risicowaarschuwing
Na iedere dosis een extra glas water drinken. In totaal minimaal 1 liter vocht extra per dag drinken. Niet innemen vlak voor naar bed gaan. Niet langdurig gebruiken. Kijk in de bijsluiter als u ook andere middelen gebruikt: het kan zijn dat u er een bepaalde tijd moet zitten tussen inname van dit middel en andere medicijnen.

Actief bestanddeel

Ispaghula Husk (psylliumvezel)

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken (kijk in de bijsluiter). Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree (frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting).

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan een van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0900-8758000 (35ct per gesprek). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Spijsvertering
  5. Metamucil Orange Sachets
Trekpleister logo

back to top