false
Excedrin Filmomhulde Tabletten
20 stuks
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Pijnstillers
  5. Excedrin Filmomhulde Tabletten

Excedrin Filmomhulde Tabletten

20 stuks

Productinformatie

Gebruik Excedrin Filmomhulde Tabletten bij de acute behandeling van hoofdpijn en migraine (symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid en functionele beperking) met of zonder aura.

Dankzij de vorm en filmomhulling zijn de tabletten makkelijk door te slikken. Elke tablet Excedrin bevat drie werkzame bestanddelen: acetylsalicylzuur, paracetamol en cafeïne. Acetylsalicylzuur en paracetamol verminderen pijn en koorts en acetylsalicylzuur vermindert ook ontsteking. Cafeïne is een mild stimulerend middel en verhoogt het effect van acetylsalicylzuur en paracetamol.

Excedrin is een geneesmiddel. Gebruik de tabletten niet bij maagdarmklachten, bij hemofilie, bij ernstige hart-, lever-, of nieraandoeningen, als je 15 mg methotrexaat per week inneemt of in het laatste trimester van de zwangerschap. Lees voor gebruik de bijsluiter.

RVG 102780

EAN code: 8713177008268

Leeftijdsindicatie vanaf
18

Functionele Naam
Pijnstillers

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Product omschrijving
Excedrin Tabletten 20 stuks

Inhoud (Netto)
20 stuks

Registratie Nummer
102780

Afleverstatus
RVG UAD

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Acute hoofdpijn, migraineaanvallen.

Dosering
1-2 tabletten per keer

Maximale dosering
6 tabletten

Leeftijd
vanaf 18 jaar

Gebruiksadvies
6-8 uur tussenpozen aanhouden

Contra-indicatie
Maagdarmzweer of gehad, bloed in stoelgang,zwarte stoelgang, hemofilie,bloedstoornissen,ernstige hart-, lever-/nierproblemen. Overgevoelig salicylzuur verbindingen. Gebruik methotrexaat. Laatste 3 mnd zwangerschap.

Gebruik tijdens zwangerschap
Nee

Gebruik tijdens borstvoeding
Nee

Niet te gebruiken bij

Beperk caffeïne houdende middelen

Risicowaarschuwing
Gebruik niet meer dan 5 tabletten per dag zonder met een arts te overleggen.Voor gebruik met arts overleggen bij: hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of verhoogd risico hierop, bij slechte nierfunctie, astma, zwangerschap, psoriasis, gebruik andere medicijnen of een leeftijd ouder dan 70 jaar.

Actief bestanddeel

Acetylsalicylzuur, Paracetamol, Cafeïne

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

    

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Voor de acute behandeling van migraineaanvallen met of zonder aura en hoofdpijn

Ingrediëntendeclaratie

hulpstoffen kern : laag gesubstitueerd hydroxypropylcellulose, microkristallijne cellulose (E460), stearinezuur .

hulpstoffen filmomhulling : hypromellose(E464), titaandioxide(E171), propyleenglycol, benzoëzuur(E210), carnaubawas(E903)

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Gebruiksaanwijzing: Volwassenen (18 jaar en ouder). Oraal gebruik. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Bewaren beneden 25°C.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden

Doseringrestrictie

Dosering: zie gedetailleerde instructies in de bijsluiter voor gebruik. Excedrin Niet langer dan 4 dagen gebruiken voor hoofdpijn en niet langer dan 3 dagen voor migraine zonder een arts te raadplegen. Voor zowel hoofdpijn- als migrainebehandeling: niet meer dan 6 tabletten over een periode van 24 uur innemen.

Gebruiksbeperkingen

Contra-indicaties, waarschuwingen: Niet gebruiken als u: allergisch bent voor acetylsalicylzuur, paracetamol, cafeïne of andere pijnstillers die worden gebruikt om pijn, ontsteking of koorts te behandelen, zoals diclofenac en ibuprofen; maagdarmklachten hebt (o.a. maag-, darm- of peptische zweer); hemofilie of andere bloedstoornissen vertoont; ernstige hart-, lever- of nieraandoeningen hebt; meer dan 15 mg methotrexaat per week inneemt; in de laatste 3 maanden van de zwangerschap bent.

Samenstelling

Samenstelling: Eén filmomhulde tablet bevat: Acetylsalicylzuur 250 mg, Paracetamol 250 mg, Cafeïne 65 mg. Bevat paracetamol.

Toedieningsvorm

Filmomhulde tabletten

Contactinformatie

Contactnaam

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare B.V.

Communicatieadres

Van Asch van Wijckstraat 55G 3811 LP Amersfoort Nederland

Contact type

Licentiehouder

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Pijnstillers
  5. Excedrin Filmomhulde Tabletten
Trekpleister logo

back to top