false
EllaOne Noodanticonceptie
  1. Home
  2. Baby en Kind
  3. Zwangerschap
  4. Morning afterpil
  5. EllaOne Noodanticonceptie

EllaOne Noodanticonceptie

Productinformatie

Bij de ellaOne Morning-Afterpil heb je minder kans op zwangerschap dan bij andere morning-afterpillen. Dit komt omdat ellaOne zelfs op de 2 dagen voor ovulatie werkt. Dit zijn de 2 meest vruchtbare dagen.

Een morning-afterpil heeft tot doel een ovulatie (eisprong) uit te stellen, waardoor de eicel niet bevrucht kan worden door de spermacellen. Hierdoor voorkomt een morning-afterpil een zwangerschap. Een zwangerschap wordt dus niet afgebroken, maar voorkomen. Neem een morning-afterpil zo snel mogelijk in om de kans op een zwangerschap zo klein mogelijk te maken.

Met de nieuwe morning-afterpil ellaOne heb je minder kans op zwangerschap dan bij andere morning-afterpillen, omdat ellaOne zelfs de 2 dagen voor de ovulatie werkt. Dit zijn de 2 meest vruchtbare dagen.

De morning-afterpil is een geneesmiddel, dus er kunnen bijwerkingen optreden. Van de morning-afterpil wordt je echter niet onvruchtbaar en het is ook geen hormoonbom. Een morning-afterpil is nood-anticconceptie, te gebruiken na onbeschermde geslachtsgemeenschap. Een morning-afterpil kun je niet gebruiken als regulier anticonceptiemiddel.

RVG-UAD EU/1/09/522/001

Toepassingsvorm
tablet

EAN code: 3663555001136, 8717185194395

Functionele Naam
noodanticonceptiemiddel

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Niet van toepassing

Product omschrijving
ELLAONE 30mg

Inhoud (Netto)
1 stuks

Registratie Nummer
1/09/522/003

Afleverstatus
RVG UAD

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Een anticonceptiemiddel dat is bedoeld om zwangerschap na onbeschermde geslachtsgemeenschap of wanneer uw anticonceptiemethode heeft gefaald te voorkomen.

Dosering
1 tablet per keer

Maximale dosering
1 tablet

Leeftijd


Gebruiksadvies
binnen 5 dagen (120 uur) na onbeschermde geslachtsgemeenschap innemen

Contra-indicatie


Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts

Gebruik tijdens borstvoeding
Overleg arts

Niet te gebruiken bij

Intolerantie bepaalde suikers, raadpleeg arts. Kan duizeligheid veroorzaken, pas op met besturen voertuig en/of bedienen machine. Niet i.c.m. bepaalde geneesmiddelen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Neem dit middel zo snel mogelijk in, niet langer dan 120 uur na de geslachtsgemeenschap. Bij overgeven binnen 3 uur na inname, opnieuw een tablet innemen. In geval van twijfel een zwangerschapstest uitvoeren. Anticonceptiepilgebruikers: zo snel mogelijk weer mee starten en gebruik een aanvullend barrièremiddel (condoom) tot het begin van de volgende menstruatieperiode. Niet gebruiken bij medicijnen tegen maagklachten, epilepsie, tuberculose, hiv of bij gebruik Sint Janskruid zonder eerst met arts te overleggen. Niet gebruiken bij vrouwen jonger dan 18 jaar.

Actief bestanddeel

Elke tablet bevat 30 mg ulipristalacetaat

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als de onbeschermde geslachtsgemeenschaplanger dan 5 dagen geleden heeft plaatsgevonden. Bij ernstige leverfunctiestoornis, ziekte van Crohn of andere ernstige maagdarmproblemen, overgevoeligheid voor progestagenen. Als er mogelijk een SOA is opgelopen.Als er sprake is van ongewenst seksueel contact. Als de vrouw in korte tijd meerdere keren een morning-afterpil heeft gebruikt. Als de gebruiker al zwanger kan zijn doordat eerder in een cyclus een of meer pillen vergeten zijn of onbeschermde gemeenschap heeft plaatsgevonden. Als de voorkeur uitgaat naar een andere vorm van noodanticonceptie, zoals het morning-afterspiraaltje.

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

    

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Noodanticonceptie

Ingrediëntendeclaratie

Bevat lactose.

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Via de mond innemen. U moet dit geneesmiddel binnen 120 uur (5 dagen) na onbeschermde seks of falen van de anticonceptie innemen.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Lees voor het gebruik de bijsluiter. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Doseringrestrictie

Neem zo spoedig mogelijk na onbeschermde seks of falen van de anticonceptie één tablet.

Gebruiksbeperkingen

Let op: ellaOne werkt minder goed als u in de afgelopen 4 weken geneesmiddelen tegen epilepsie, tuberculose of hiv heeft gebruikt of als u sint-janskruid heeft gebruikt (zie bijsluiter). Neem dan voordat u ellaOne gebruikt contact op met een arts, apotheker of drogist.

Samenstelling

Samenstelling: elke filmomhulde tablet bevat 30 mg ulipristalacetaat.

Toedieningsvorm

filmomhulde tablet

Contactinformatie

Contactnaam

Laboratoire HRA Pharma

Communicatieadres

15, Rue Béranger
F-75003 Parijs
Frankrijk

Contact type

Licentiehouder

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Baby en Kind
  3. Zwangerschap
  4. Morning afterpil
  5. EllaOne Noodanticonceptie
Trekpleister logo

back to top