false
Dettol Med Benzalkoniumchloride 2mg/g Huidspray voor Wondontsmetting
100ml
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Eerste Hulp
  4. Wondontsmetting
  5. Dettol Med Benzalkoniumchloride 2mg/g Huidspray voor Wondontsmetting

Dettol Med Benzalkoniumchloride 2mg/g Huidspray voor Wondontsmetting

100ml

Productinformatie

Dettol Med Benzalkoniumchloride 2mg/g Huidspray voor Wondontsmetting reinigt en desinfecteert kleine wonden. De wondspray is snel en eenvoudig in gebruik.

De wondspray mag niet meer dan één keer per 24 uur worden gebruikt. Lees altijd voor gebruik de bijsluiter.

De voordelen van Dettol Med Benzalkoniumchloride 2mg/g Huidspray voor Wondontsmetting:
• Reinigt en desinfecteert kleine wonden
• Snel en eenvoudig in gebruik
• Vlekt niet op kleding en prikt niet

Dosering:
Voor volwassenen en kinderen ouder dan 6 jaar: spuit een volledige dosis (één tot twee sprays) eenmaal op elke wond en laat vijf minuten inwerken. Gebruik zo nodig een schoon doekje of gaasje om het teveel aan vocht af te vegen.

Voor kinderen van 1 tot 6 jaar: vraag voor gebruik advies aan een apotheker of een andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg als je je ergens zorgen over maakt. Spuit eenmaal (één spray) op elke wond (mag op maximaal vier wonden per keer worden aangebracht) en laat vijf minuten inwerken. Gebruik zo nodig een schoon doekje of gaasje om het teveel aan vocht af te vegen.

RVG-UAD 102385

Toepassingsvorm
spray

EAN code: 8710552306520

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Desinfectie en reiniging van kleine verse wonden.

Dosering
1-2 sprays per wond, afhankelijk leeftijd

Maximale dosering
1x doses op maximaal 4 wonden

Leeftijd
vanaf 1 jaar

Gebruiksadvies
spuit éénmaal van 4-15 cm afstand op elke wond,5 minuten laten inwerken, teveel vocht kan weggeveegd met schoon doekje of gaasje

Contra-indicatie
Allergie voor benzalkoniumchloride of een van de andere stoffen in dit geneesmiddel. Bij zuigelingen jonger dan 12 maanden niet voor langdurig gebruik of gebruik meer dan éénmaal per 24 uur.

Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik tijdens borstvoeding
Nee

Niet te gebruiken bij

Vermijd contact met ogen, mond, oren en/of geslachtsorganen. Niet op grote wonden. Niet langer dan 3-5 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing

Actief bestanddeel

benzalkoniumchloride

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Bij wonden met veel zand of vuil erin of bij een ontstoken wond die rood is, klopt en/of waar pus uitkomt. Bij wonden die verslechteren of na één week nog niet is verbeterd of genezen. Als een open wond na 2 dagen nog pijnlijk is.Bij brandwonden: groter dan ½ hand van persoon die zich heeft verbrand in het gezicht, op handen of voeten bij een baby of kleuter.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan een van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0900-8758000 (35ct per gesprek). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Eerste Hulp
  4. Wondontsmetting
  5. Dettol Med Benzalkoniumchloride 2mg/g Huidspray voor Wondontsmetting
Trekpleister logo

back to top