false
Canesten Gyno 1 Tablet
  1. Home
  2. Geneesmiddelen
  3. Vaginale schimmel
  4. Canesten Gyno 1 Tablet

Canesten Gyno 1 Tablet

Productinformatie

Canesten Gyno 1 Tablet bij vaginale schimmelinfectie

• 1-daagse, snelle en effectieve behandeling voor vaginale schimmel
• Doodt de schimmel en verlicht zo jeuk en een branderig gevoel
• Behandeling met 1 tablet voor inwendig gebruik met werkzame bestanddeel clotrimazol
• Makkelijk in te brengen

Canesten Gyno 1 Tablet is een effectieve 1-daagse behandeling. Het doodt de vaginale schimmel en verlicht zo snel de jeuk dankzij de werkzame stof clotrimazol. De tablet is makkelijk in te brengen en zorgt voor een lokale behandeling voor inwendig vaginaal gebruik.

Zwangerschap: Kan tijdens de zwangerschap gebruikt worden maar het wordt aangeraden tijdens die periode de tablet met de hand in te brengen (en dus niet met de applicator).

RVG-UAD 10051

Toepassingsvorm
tablet

EAN code: 8713091028403

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Infecties in of rond de vagina , veroorzaakt door bepaalde schimmel- of gistsoorten.

Dosering
1 tablet per dag

Maximale dosering
1 tablet per dag

Leeftijd
vanaf 16 jaar

Gebruiksadvies
voor het slapen in de vagina inbrengen

Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts

Gebruik tijdens borstvoeding
Ja

Niet te gebruiken bij

Pijn in onderbuik of bij plassen, koorts, koude rillingen, bloedingen, zweren/blaren in genitale gebied, lage rugpijn, misselijkheid/braken, diarree, pusvorming, sterk ruikende afscheiding. Niet langer dan 7 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Kan het rubber van condooms aantasten. Condooms kunnen minder betrouwbaar zijn, ook in de eerste 2 dagen nadat u gestopt bent met clotrimazol. Let op: de tabletten zijn niet om in te nemen, maar om aan te brengen in de vagina. Niet gebruiken als u zwanger bent. Werking is minder als u gelijktijdig ongesteld bent. Als u last krijgt van jeukende of warme plekjes rond de vagina, moet u stoppen met het gebruik van dit middel.

Actief bestanddeel

Bevat 500 mg clotrimazol per tablet.

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als de klachten niet overgaan of vaak terugkeren (meer dan 3 keer per jaar). Als de klachten na 3 dagen (tablet) of 5 à 6 dagen (crème) niet sterk zijn verbeterd of als de klachten na 1 week niet over zijn. Als de afscheiding erg sterk ruikt of bloederig is. Als u medicijnen gebruikt die de afweer onderdrukken. Als u elke dag antibiotica gebruikt. Als u ook last heeft van een van de volgende klachten: buikpijn, pijn bij het plassen, koorts, onregelmatige bloedingen, zweren of blaren rond de vagina, lage rugpijn, misselijkheid, diarree. Als u diabetes (suikerziekte) heeft. Als u zwanger bent. Als u jonger dan 16 bent. Als u in de overgang bent geweest. Als u of uw partner een geslachtsziekte heeft of heeft gehad.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan een van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0900-8758000 (35ct per gesprek). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

Etiketinformatie

Hoewel wij zorg en aandacht besteden aan de etiketinformatie op internet kan het zijn dat deze afwijkt van de etiketinformatie op het product. Ten aanzien hiervan aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Lees daarom altijd de etiketinformatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Bij vaginale schimmelinfecties.

Ingrediëntendeclaratie

Overige bestanddelen: calciumlactaat, maïszetmeel, crospovidon, colloïdaal siliciumdioxide, melkzuur, lactose, magnesiumstearaat, hypromellose, microkristallijne cellulose.

Gebruiksaanwijzing

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Toepassing: vaginale schimmelinfectie met eventueel jeuk, een branderig gevoel, rode, gezwollen, pijnlijke schaamlippen en een witte, klonterige, geurloze afscheiding. Canesten Gyno is geschikt voor volwassenen en jong volwassenen vanaf 16 jaar. Bewaring: niet boven 25°C, in de originele verpakking.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Lees voor gebruik de bijsluiter. Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren.

Gebruiksbeperkingen

Niet te gebruiken bij: overgevoeligheid voor clotrimazol of één van de hulpstoffen. Raadpleeg een arts indien de klachten langer dan 7 dagen aanhouden.

Samenstelling

500 mg clotrimazol per tablet voor vaginaal gebruik.

Type Bestand

IFU

Locatie Bestand

http://zelfzorg.nl/canesten-gyno-1-tablet

Toedieningsvorm

tablet voor vaginaal gebruik

Bestel- & bezorginformatie

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 21:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 21:00 uur Woensdag
Woensdag voor 21:00 uur Donderdag
Donderdag voor 21:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 21:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: je kunt er ook voor kiezen om je bestelling gratis af te laten leveren bij een Trekpleister winkel bij jou in de buurt. Lees meer informatie over afhalen in een winkel..

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Geneesmiddelen
  3. Vaginale schimmel
  4. Canesten Gyno 1 Tablet
Trekpleister logo
back to top