false
Betadine Scrub Handzeep
120ml
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Eerste Hulp
  4. Wondontsmetting
  5. Betadine Scrub Handzeep

Betadine Scrub Handzeep

120ml

Productinformatie

Betadine Scrub Handzeep is zeep met een ontsmettende en desinfecterende werking. Betadine Scrub bevat de werkzame stof povidon jodium. Povidon jodium doodt niet alleen micro-organismen als bacteriën en schimmels, maar ook virussen.

De kracht van Betadine Scrub Handzeep
Betadine Scrub desinfecteert grondig doordat het alle veelvoorkomende bacteriën, schimmels en virussen doodt. De werkzame stof in Betadine is povidonjodium. Dit is een speciaal soort jodium dat niet prikt, maar wel goed desinfecteert.Betadine Scrub is een vloeibare zeep en kan worden gebruikt voor desinfectie van je handen.

Hoe gebruik je Betadine Scrub Handzeep?
Breng ongeveer 5 ml Betadine Scrub aan op de vochtige huid en masseer dit goed om het flink te laten schuimen. Het schuim verkleurt naarmate de werking afneemt. Zodra het schuim lichtgekleurd is, je huid zorgvuldig afspoelen en afdrogen.

Betadine: je ziet dat het werkt
De bruine kleur van Betadine heeft een belangrijke functie. Als de bruine kleur is verdwenen, is de Betadine uitgewerkt. Betadine is een oplossing van povidon jodium, dit geeft Betadine een bruine kleur. Deze werkzame stof gaat een reactie aan met micro-organismen waardoor het micro-organismen dood en de povidon jodium inactief wordt. Zodra alle werkzame stof uit Betadine weg is, zal de kleur verdwijnen. Hierdoor zie je waar Betadine uitgewerkt is en wanneer je het opnieuw moet aanbrengen.

Wanneer Betadine een vlek geeft op je kleding of sanitair, dan is deze eenvoudig te verwijderen. Was kleding van natuurlijke weefstels (katoen of linnen) in de wasmachine met wasmiddel. Indien dit onvoldoende is, dep de vlek dan aan beide kanten met natuurazijn en was nogmaals. Voor synthetische weefsels werkt het het beste om de vlek te deppen met verdunde natriumthiosulfaat oplossing in water (10%, dit is verkrijgbaar bij de apotheek). Vlekken op sanitair en vloeren kun je verwijderen met normale schoonmaakmiddelen en veel water.

Betadine Scrub is een geneesmiddel en bevat povidonjodium als werkzame stof. Lees voor gebruik de bijsluiter.

BETA-2022-0203. KOAG/KAG-nr. 30-0822-3427

RVG nummer: 8939

EAN code: 8712207038404

Functionele Naam
scrub vloeibare zeepoplossing

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Volledige Omschrijving
Betadine Scrub 120 ml

Inhoud (Netto)
10 ml

Registratie Nummer
08939

Afleverstatus
RVG UAD

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Niet te gebruiken bij

-

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

    

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Wettelijke benaming

Betadine® scrub vloeibare zeepoplossing 120milliliter

Ingrediëntendeclaratie

Bevat: hulpstoffen: ammonium nonylfenoxypoly (ethyleenoxy) ethanolsulfaat, natriumhydroxide, laurinezuurdiethanolamide en gezuiverd water.

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Desinfectie van de handen van chirurgen en huiddesinfectie bij patiënten voor een operatie.

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Na de eerste opening van de fles nog 6 maanden houdbaar. Bewaren beneden 25°C.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Lees voor het gebruik de bijsluiter. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Doseringrestrictie

De natte handen en onderarmen (tot over de ellebogen) met 5ml van dit middel inwrijven en grondig borstelen gedurende 2½ minuut. Spoel af en herhaal daarna dezelfde procedure.

Gebruiksbeperkingen

Niet te gebruiken:-als u allergisch bent voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. -op grote huidoppervlakken wanneer u last heeft an een verhoogde werking van de schildklier of een andere schildklierafwijking heeft. Uitsluitend voor uitwendig gebruik.

Samenstelling

Samenstelling: Één mililiter van dit middel bevat 75mg povidon jodium.

Toedieningsvorm

Vloeistof

Alcoholpercentage

0 %

Contactinformatie

Contactnaam

Mylan Healthcare B.V.

Communicatieadres

Krijgsman 20, 1186 DM Amstelveen

Contact type

Consumentenservice

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Eerste Hulp
  4. Wondontsmetting
  5. Betadine Scrub Handzeep
Trekpleister logo

back to top