false
Zovirax Koortslip Crème Tube
2g
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Huidverzorging, Koortslip en Eczeem
  5. Zovirax Koortslip Crème Tube

Zovirax Koortslip Crème Tube

2g

Productinformatie

Zovirax Koortslip Crème Tube versnelt de genezing van de koortslip en verkort de periode van pijn. De crème werkt tegen symptomen van koortslip, van tintelingen tot blaren.

Zovirax is een koortslipbehandeling die aciclovir bevat. Dit is een actief ingrediënt dat het koortslipvirus en de symptomen van koortslip bestrijdt.

Zovirax Koortslip Crème versnelt de genezing van de koortslip en verkort de periode van pijn. Het is de Nr.1 koortslipcrème van Nederland (Nielsen wk 44 2020 (omzet)).

De crème is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Hoe gebruik je Zovirax Koortslip Crème Tube?
Start de behandeling bij voorkeur zo snel mogelijk na de eerste tekenen van of symptomen (bijvoorbeeld tinteling, jeuk of roodheid). Breng Zovirax koortslipbehandeling aan om koortsblaasjes op je lippen te behandelen. Doe dit ongeveer elke 4 uur, 5 keer per dag gedurende maximaal 4 dagen en je lippen worden snel weer gezond.

Bewaarcondities:
Bewaren beneden 25°C. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren.

Veiligheidsvoorschriften:
Zovirax (aciclovir) Koortslip, crème 50 mg/g. Niet gebruiken bij huidlaesies die veroorzaakt zijn door ieder ander virus dan herpes simplex, of voor schimmel-, bacteriële- of parasitaire huidinfecties. Neem contact op met je arts als de symptomen of de klachten verergeren. Lees voor gebruik de bijsluiter. Handelsmerken zijn eigendom van of in licentie gegeven aan de GSK groep. © 2021 de GSK groep of de licentiegever. PM-NL-LAM-20-00004, KOAG-nr. 309-0121-5853.

Ingrediënten:
terbinafine, hydrochloride

Lees voor gebruik de bijsluiter.

RVG-AV 19078

Toepassingsvorm
crème

EAN code: 5054563030801, 5701007021887, 8716071193306

Leeftijdsindicatie vanaf
18

Functionele Naam
Koortslipcreme

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Product omschrijving
Zovirax CREME 5% 2G TUBE

Inhoud (Netto)
0.5 g

Registratie Nummer
19078

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Bij de behandeling van een koortslip veroorzaakt door het herpes simplex virus.

Dosering
5 keer per dag, behalve 's nachts

Maximale dosering
5 keer per dag

Leeftijd
volwassenen en kinderen

Gebruiksadvies
gedurende 5 dagen, 4 uur tussenpozen aanhouden voor en na gebruik handen wassen

Contra-indicatie
Overgevoelig voor het werkzame bestanddeel aciclovir, valaciclovir, propyleenglycol of voor een van de overige bestanddelen van de crème.

Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter

Niet te gebruiken bij

Bevat propyleenglycol en cetylalcohol dit kan huidirritatie veroorzaken. Als de klachten 10 dagen na start behandeling niet genezen zijn, raadpleeg arts.

Risicowaarschuwing
Alleen gebruiken op de huid rond de mond en de lippen. Contact met de (binnenkant van de) mond vermijden.

Actief bestanddeel

Bevat 50 mg aciclovir per gram crème.

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als het gaat om een baby. Als de plekjes na 14 dagen niet zijn verdwenen, de ontsteking zich uitbreidt of als er pus uit de blaasjes komt of als de blaasjes ook op andere lichaamsdelen voorkomen. Als er sprake is van een verminderde afweer of van eczeem.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Koortslip crème versnelt de genezing van de koortslip en verkort de periode van pijn. Gebruik Zovirax Koortslip crème voor de behandeling van een koortslip veroorzaakt door het herpesvirus.

Ingrediëntendeclaratie

Hulpstoffen: Propyleenglycol, poloxameer 407, vaseline, cetostearylalcohol, vloeibare paraffine, natriumlaurylsulfaat, glycerol monostearaat, macrogol stearaat 100, dimethicon 20, gezuiverd water.

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Wijze van gebruik: Wanneer u merkt dat delen van uw lippen pijnlijk worden, juist gevoelloos zijn, gloeien of jeuken, zijn dit voortekenen van koortsblaasjes. Indien u regelmatig last heeft van koortsblaasjes herkent u deze tekenen en kunt u de aanval voelen aankomen. Breng dan zo spoedig mogelijk op deze plaatsen Zovirax Koortslip créme aan volgens het voorschrift. De behandeling kan echter ook in een latere fase worden gestart.

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Bewaren: Bewaren beneden 25 ºC. Niet in de koelkast of in de vriezer bewaren. Na opening van de tube nog 10 dagen houdbaar

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Lees voor het gebruik de bijsluiter

Doseringrestrictie

Dosering: Breng zodra u klachten krijgt, 5 maal per dag met tussenpozen van 4 uur, Zovirax Koortslip Créme aan op de plaats waar blaasjes ontstaan of al zijn verschenen. De behandeling dient 4 dagen voortgezet te worden.

Gebruiksbeperkingen

Niet te gebruiken bij: Overgevoeligheid voor aciclovir, valaciclovir, propyleenglycol of één van de andere bestanddelen van de créme.

Samenstelling

Eén gram crème bevat 50 mg aciclovir

Toedieningsvorm

Creme

Contactinformatie

Contactnaam

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare B.V. Zeist

Communicatieadres

Huis ter Heideweg 62, 3705 LZ Zeist

Contact type

Licentiehouder

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Huidverzorging, Koortslip en Eczeem
  5. Zovirax Koortslip Crème Tube
Trekpleister logo

back to top