false
Roxasect Mottenballen
20 stuks
 1. Home
 2. Insectenbestrijding
 3. Insectenbestrijding
 4. Roxasect Mottenballen

Productinformatie

De Roxasect Mottenballen beschermen je kleding in je kledingkast 3 maanden tegen motten en mottenlarven. Door de verdamping van de actieve stof, dat op het zenuwstelsel werkt, gaat de mot dood.

Ben jij helemaal klaar met al die motten in je kledingkasten die gaatjes veroorzaken in jouw mooie kleding? De Roxasect Mottenballen houden je kledingkasten en kledingzakken drie maanden mottenvrij.

De voordelen van Roxasect Mottenballen:

 • Bestrijdt motten en mottenlarven

 • Langdurige werking tot wel 3 maanden

 • De mottenballen hebben geen penetrante geur

 • De ballen zijn per stuk verpakt

 • Je kunt de ballen ook gebruiken in kledingzakken


Mottenwijfjes leggen 50 à 100 eitjes, vaak op donkere plaatsen zoals in de vouwen van kleding. Deze eitjes zijn na 7 tot 10 dagen larven geworden die 4 tot 10 maanden in dit stadium blijven leven. De larven richten de meeste schade aan, want ze voeden zich met natuurlijke materialen zoals wol, bont, zijde of katoen. Na deze periode worden de larven poppen die na 2 tot 6 weken uitkomen tot motten.

Overigens zijn motten geen echte vliegers. Ze gebruiken hun vleugels alleen als dit echt noodzakelijk is.

Schade door motten komt vooral voor bij kleding die gedurende langere tijd niet wordt gedragen, bijvoorbeeld zomerkleding die gedurende de winter wordt opgeborgen. De aantasting vindt altijd plaats op donkere, rustige plekken. Mottenlarven houden niet van licht en zullen veel gedragen kleding dus mijden. Voordat de kleding wordt opgeborgen, is het zaak deze goed te wassen, te stomen of te luchten.

Gebruiksaanwijzing:
 • Het witte zakje om de mottenballen niet verwijderen.

 • Leg de mottenballen verspreid in de kledingkast.

 • Zes mottenballen geven gedurende 3 maanden bescherming tegen motten in een ruimte van ongeveer 1m3.

 • Zorg ervoor dat je kleding droog is en houd de kledingkast zoveel mogelijk gesloten.


Werkzame stof:
Transfluthrin 0.05%

EAN code: 8711744036942

Functionele Naam
Mottenballen

Specificatie van de inhoud
st

GHS signaalwoord
Waarschuwing

UN code
3077

P-zinnen
P102: P102:Buiten het bereik van kinderen houden.
P264: P264:Na het werken met dit product handen grondig wassen.
P273: P273:Voorkom lozing in het milieu.
P391: P391:Gelekte/gemorste stof opruimen.
P501: P501:De inhoud en / verpakking verwerken volgens de plaatselijke / regionale / nationale / internationale voorschriften.

H-zinnen
H400: Zeer giftig voor in het water levende organismen.
H410: H410:Zeer giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Volledige Omschrijving
Roxasect Mottenballen 20 stuks

Inhoud (Netto)
20 stuks

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

GEBRUIKSAANWIJZING (B): Roxasect Mottenballen beschermt kleding in de kledingkast maximaal 3 maanden tegen motten en mottenlarven. De aanbevolen dosering is 6 mottenballen per 1m³. Het maximum aantal mottenballendat gelijktijdig zonder risico's voor het milieu in een uishouden kan worden gebruikt is 10. het witte zakje om de mottenballen niet verwijderen. Leg de mottenballen verspreid in de kledingkast. Zes mottenballen geven gedurende 3 maanden bescherming tegen motten in een ruimte van ca 1m³. Zorg ervoor dat de kleding droog is en houd de kledingkast zoveel mogelijk gesloten. LET OP: de mottenballen hebben geen penetrante geur en behouden hun oorspronkelijke vorm. De mottenballen na 3 maanden vervangen. Yoegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter bestrijding van kleermotten en kleermottenlarven in kleerkast. De gebruiksaanwijzing zoals opgenomen onder B. moet worden aangehouden. Het middel is uitsluitend bestemd voor niet-prosessioneel gebruik.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Het witte zakje om de mottenballen niet verwijderen. Leg de mottenballen verspreid in de kledingkast. Zes mottenballen geven gedurende 3 maanden bescherming tegen motten in een ruimte van ca 1m3. Zorg ervoor dat de kleding droog is en houd de kledingkast zoveel mogelijk gesloten.Werkzame stof;Transfluthrin 0.05%

Samenstelling

Werkzame stof: Transfluthrin 0.05%.

Richtlijnen

Biocide Regulation

Contactinformatie

Contactnaam

SmarTec Solutions Ltd.

Communicatieadres

Suite F, Block A, Dolphin Court, Embassy Way, Taʼ Xbiex XBX 1071, Malta

Contact type

Consumentenservice

Communicatiekanaalgegevens

0900-2333666

Type communicatiekanaal

Telefoon

Reviews

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
 1. Home
 2. Insectenbestrijding
 3. Insectenbestrijding
 4. Roxasect Mottenballen
Trekpleister logo

back to top