false
Nexium Control Maagsapresistente Tabletten
14 stuks
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Spijsvertering
  5. Nexium Control Maagsapresistente Tabletten

Nexium Control Maagsapresistente Tabletten

14 stuks

Productinformatie

Nexium Control Maagsapresistente Tabletten zijn speciaal ontwikkeld voor de kortdurende behandeling van refluxsymptomen, bijvoorbeeld bij brandend maagzuur en zure oprispingen bij volwassenen.

Nexium Control is met name geschikt voor mensen die vaker last hebben van brandend maagzuur (twee keer per week of vaker) en voor mensen bij wie de pijnklachten als gevolg van brandend maagzuur aanhouden.

De behandeling van Nexium Control pakt de oorzaak bij de bron aan. Eén tablet per dag vermindert brandend maagzuur en werkt 24 uur dag en nacht.

EAN code: 8712769024617

Leeftijdsindicatie vanaf
18

Functionele Naam
maagsapresistente

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Product omschrijving
Nexium control® maagsapresistente tabletten 14stuks

Inhoud (Netto)
14 stuks

Registratie Nummer
EU/1/13/860/002

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Voor de kortdurende behandeling van refluxsymptomen (bijvoorbeeld brandend maagzuur en zure oprispingen) bij volwassenen.

Dosering
1 tablet per keer

Maximale dosering
1 tablet

Leeftijd
vanaf 18 jaar

Gebruiksadvies
in geheel doorslikken met water, niet op kauwen of fijnmaken bij volledige verlichting refluxklachten stoppen met gebruik

Contra-indicatie
Overgevoelig esomeprazol of andere protonpompremmers. Bij gebruik geneesmiddel met werkzame stof nelfinavir.

Gebruik tijdens zwangerschap
Nee

Gebruik tijdens borstvoeding
Nee

Niet te gebruiken bij

Niet gebruiken i.c.m. bepaalde andere geneesmiddelen. Overleg voor gebruik met arts indien 55 plus en/of intolerantie bepaalde suikers. Niet langer dan maximaal 14 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Bij gebruik i.c.m. andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. Niet langdurig gebruiken zonder overleg met een arts.

Actief bestanddeel

Esomeprazol

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Bij brandend maagzuur en zure oprispingen.

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Voor kortdurende behandeling van refluxsymptomen (brandend maagzuur, zure oprispingen) bij volwassenen, 18 jaar en ouder. Voor oraal gebruik.

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Bewaren beneden 30°C. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking, ter bescherming tegen vocht.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Lees voor het gebruik de bijsluiter.

Doseringrestrictie

Één tablet per dag. Hoe te gebruiken: Neem 1 tablet per dag. Neem niet meer in dan deze dosis. • De tabletten in hun geheel doorslikken. De tabletten niet kauwen of fijnmaken. • Het kan 2-3 dagen duren voordat volledige werkzaamheid en effect bereikt wordt. • Als uw symptomen verergeren of als uw symptomen niet verbeteren na gebruik van dit geneesmiddel 14 dagen op rij, neem dan contact op met uw arts.

Gebruiksbeperkingen

Neem contact op met uw apotheker of arts als: • u een geneesmiddel dat in de bijsluiter wordt genoemd gebruikt. • u ouder bent dan 55 en nieuwe of recent veranderde refluxsymptomen hebt. Niet gebruiken als u allergisch bent voor esomeprazol of voor één van de andere stoffen in dit geneesmiddel.

Samenstelling

Elke maagsapresistente tablet bevat 20 mg esomeprazol (als magnesiumtrihydraat). Bevat sucrose.

Toedieningsvorm

tabletten

Contactinformatie

Contactnaam

Pfizer Healthcare Ireland

Communicatieadres

9 Riverwalk, National Digital Park, Citywest Business Campus, Dublin 24, D24 NT20

Contact type

Licentiehouder

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Spijsvertering
  5. Nexium Control Maagsapresistente Tabletten
Trekpleister logo

back to top