false

De 5 beste zonnebrand tips

Als het tijd is om zonnebrand in te slaan, weet je dat de zomer echt is begonnen. Of je nu een hittegolf in eigen land verwacht of je aan het voorbereiden bent op een exotische vakantie in het buitenland, deze zonnebrandtips zijn enorm handig wanneer de zon serieus tevoorschijn komt.

1. Kies de juiste beschermingsfactor

Zonnebrandcrèmes hebben een beschermingsfactor die varieert van 2 tot 50+. Als je huid bijvoorbeeld normaal na 20 minuten in de zon verbrandt, kun je met een SPF10 10 keer langer in de zon zitten. Hoe lichter je huid, hoe hoger de SPF die wordt aanbevolen. Een hogere SPF betekent geen betere bescherming, maar dat je er langer mee in de zon kunt zitten.

2. Regelmatig opnieuw smeren

Je moet zonnebrand ten minste elke twee uur opnieuw aanbrengen. Maar afhankelijk van de beschermingsfactor die je gebruikt en je huidtype, zal dat soms zelfs nog vaker moeten gebeuren. Als het vakantie is, neem je bovendien regelmatig een duik en zal je af en toe flink zweten. In die situaties moet je ook vaker smeren.

3. Een lekkere dikke laag

Het wordt aangeraden twee theelepels zonnebrandcrème te gebruiken als je je hoofd, armen en nek insmeert. Maar als je in een badpak rondloopt, moet je wel twee eetlepels zonnebrand smeren. Als je een zonnebrand in sprayvorm gebruikt en in de gaten wilt houden hoeveel je nou precies smeert, spuit de zonnebrand dan eerst in je handpalm.

4. In de koelkast bewaren

Het is verleidelijk om je zonnebrandcrème constant in je strandtas te hebben, maar het is toch beter om hem op een koele plek te bewaren. Als je zonnebrand in de koelkast bewaart, zorgt dat bovendien voor een fris, verkoelend effect wanneer je je insmeert.

5. Houd de vervaldatum altijd in de gaten

Als je een fles zonnebrand van vorig jaar hebt gevonden, ga er dan niet van uit dat je die veilig kan gebruiken. Controleer altijd uiterste houdbaarheidsdatum na opening.

Bekijk nu

Trekpleister logo

back to top