false
Zantac 75mg Maagtabletten
48 stuks - Maagzuur
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Geneesmiddelen
  4. Spijsvertering
  5. Zantac 75mg Maagtabletten

Zantac 75mg Maagtabletten

48 stuks - Maagzuur

Productinformatie

Heb je overdag of ‘s nachts last van brandend maagzuur? Zantac 75mg Maagtabletten bieden een effectieve en langdurige verlichting bij zure oprispingen en brandend maagzuur.

Zantac 75 werkt tot 12 uur lang en begint na 30 minuten te werken. Zantac 75 kan op elk gewenst tijdstip gebruiken worden, met of zonder voedsel en drank. Als de klachten overdag of ’s nachts voorkomen kunt u één tablet innemen. Zantac 75 heeft een langdurige werking die ongeveer een half uur na inname begint.

Bij brandend maagzuur en zure oprispingen

De werkzame stof in dit middel is ranitidine (in de vorm van ranitidinehydrochloride). De andere stoffen in dit middel zijn microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat, hypromellos, titaandioxide (E171), triacetine en synthetisch rood ijzeroxide (E172)

Dosering: neem bij klachten 1 tablet Zantac 75 in. Per 24 uur mogen maximaal 4 tabletten worden ingenomen. Zantac 75 is niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar.

Niet gebruiken bij:
•overgevoeligheid voor ranitidine of voor één van de andere bestanddelen van de tablet.
•Als de doordrukstrip beschadigd of open is, dit geneesmiddel niet gebruiken.

Raadpleeg je huisarts Bij klachten die veroorzaakt worden door maagzuur, zoals zuurbranden en zure oprispingen.

Buiten het bereik van kinderen bewaren

Let op! Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

EAN code: 8710537041071, 8710464110079

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Brandend maagzuur en zure oprispingen.

Dosering
1 tablet per keer

Maximale dosering
4 tabletten

Leeftijd
vanaf 16 jaar

Gebruiksadvies
met wat vloeistof innemen

Contra-indicatie
Allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel

Gebruik tijdens zwangerschap
Nee

Gebruik tijdens borstvoeding
Nee

Niet te gebruiken bij

Nier- of leverstoornis, porfyrie, middelbare leeftijd en bepaalde omstandigheden. Kan deelname aan verkeer en machinebediening be9 nvloeden. Gebruik sucralfaat, 2 uur tussen inname. Niet i.c.m. receptgeneesmiddelen. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Bij gebruik i.c.m. andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. Zonder overleg arts niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Indien dit middel langer dan 14 dagen in overleg met arts is gebruikt, dan rustig afbouwen.

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan een van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0900-8758000 (35ct per gesprek). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: je kunt er ook voor kiezen om je bestelling gratis af te laten leveren bij een Trekpleister winkel bij jou in de buurt. Lees meer informatie over afhalen in een winkel

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Geneesmiddelen
  4. Spijsvertering
  5. Zantac 75mg Maagtabletten
Trekpleister logo

back to top