false

Weerstand

Let op je weerstand!

Griep of verkoudheid, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Vooral in de maanden waar de R in zit komen griep- en verkoudheidsvirussen vaker voor. De beste remedie tegen griep en verkoudheid is een goede weerstand. Ieder mens beschikt over een eigen, natuurlijke weerstand tegen ziekteverwekkers: ons immuunsysteem. Dit zorgt ervoor dat bacteriën en virussen die het lichaam binnendringen, worden bestreden en ons niet ziek maken. Worden we toch ziek, dan zorgt een goede weerstand voor sneller herstel.

Wist u dat..

Volwassenen per jaar wel 2-5 keer verkouden kunnen zijn. En mensen met een lagere weerstand zelfs vaker! Daarom is het belangrijk om uw weerstand op peil te houden.

Weerstand door weer en wind

De dagen worden korter, het weer wordt guurder. In deze periode is het extra belangrijk om goed op uw weerstand te letten. Soms kunt u wat extra ondersteuning gebruiken. De volgende tips helpen uw weerstand te behouden.

Eet gezond en gevarieerd

Een gezond en gevarieerd eetpatroon draagt bij aan een goede weerstand. Zorg voor veel variatie, want alle producten bevatten weer andere voedingsstoffen en in verschillende hoeveelheden. Door veel te variëren krijgt u van alles voldoende binnen.

Neem voldoende vitamines

Een gevarieerde voeding zorgt er voor dat u genoeg vitamines binnen krijgt. Lukt dit niet dan zijn er veel voedingssupplementen die uw weerstand kunnen ondersteunen. Bij Trekpleister hebben we een ruim assortiment aan vitamines. Kom naar de winkel en we laten u graag zien welke vitamines voor u belangrijk zijn.

Slaap voldoende

Een goede nachtrust is belangrijk om gezond te blijven. Mensen die per nacht 5 uur of nog korter slapen, lopen een groter risico op verkoudheid en griep.

Zorg voor voldoende beweging

Komt u aan minimaal een half uur beweging per dag? Een paar makkelijke tips om meer beweging in uw dag te krijgen: neem de trap. Misschien wel de makkelijkste manier om aan meer beweging te komen. Ga wandelen in de lunchpauze, zo komt u aan meer stappen en haalt u een frisse neus. Of parkeer uw auto net wat verder weg en u heeft er zo een paar stappen er bij!

Producten die helpen bij een goede weerstand

Trekpleister logo

back to top