false

Voeten

Happy feet!


Onze voeten hebben het soms zwaar te voorduren. Volgens de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten krijgt 57% van de Nederlanders tijdens zijn leven één of meerdere keren last van voetproblemen. Omdat we gemiddeld steeds ouder worden en langer actief blijven, stijgt het aantal voetklachten op oudere leeftijd. Daarom is het belangrijk om onze voeten goed te verzorgen.

Een beetje eelt is niet erg, maar heel dik eelt kan met staan en lopen extra druk geven en daarom pijnlijk worden. Bovendien kan zich eronder vocht ophopen met gevaar voor infectie. Ook onbehandelde likdoorns kunnen gaan ontsteken. Standproblemen van de voet hebben invloed op de houding van het hele lichaam en kunnen op den duur ook op andere plekken, zoals enkel, knie, rug en nek klachten geven. In het algemeen geldt: hoe langer je met pijn in de voet doorloopt, hoe meer tijd het kost om te herstellen.

Leuk feitje tussendoor


Gemiddeld lopen we 7 kilometer per dag. Iemand van 70 jaar heeft dus ongeveer 4 keer de aarde rondgewandeld. Logisch dus dat onze voeten goed verzorgd moeten worden!

Zo voorkom je pijnlijke voeten

Kies goede schoenen
Draag passende schoenen met voldoende ruimte voor de tenen en niet te hoge hakken.

Knip teennagels recht en niet te kort af
Dit voorkomt ingroei. Gebruik bij voorkeur ook een echt nagelschaartje, want deze laat minder haaltjes achter.

Beperk een voetenbad tot 5 minuten
Blijf je langer in het water, dan verweekt de huid, waardoor die extra kwetsbaar wordt voor wondjes of infecties.

Droog je voeten altijd goed af
Vooral tussen de tenen Hierdoor krijgen schimmels minder kans om zich daar te nestelen.

Smeren!
Smeer je voeten regelmatig in met een voetencrème, ter voorkoming van een droge huid, kloven en eelt.

Loop niet te lang op slippers
Slippers geven weinig bescherming, demping of ondersteuning en dit kan leiden tot klachten. Draag slippers niet langer dan 2 uur en zeker niet als je gaat wandelen of sporten.

Nog 1 feitje dan
Vrouwen hebben maar liefst 4 keer zo vaak last van voetproblemen dan mannen. Waarschijnlijk komt dat door het te lang dragen van hoge hakken. Toch die hippe naaldhakjes maar eens vaker verruilen voor comfortabele sneakers dames!

Relevante producten

Trekpleister logo

back to top