false

Veilig zonnen

Veilig zonnen


De zomer is begonnen en dat betekent voor veel mensen: genieten van de zon! Dit kan heerlijk op het terras, tijdens een strandwandeling of een dag in het park. Maar let op: het is belangrijk dat je verantwoord geniet van de zon. De zon kan namelijk een schadelijk effect op de huid hebben. Trekpleister geeft je graag advies om veilig te zonnen en goed voorbereid op vakantie te gaan.

Hoe kan ik veilig zonnen?Kies de juiste zonnebrand
Heb je een bleke huid, licht haar en lichte ogen? In dat geval zal je sneller verbranden dan wanneer je donker haar en een getinte huid hebt. Kies er dan ook voor om een hogere beschermingsfactor (SPF) te gebruiken.

Blijf smeren!
Eén keer smeren per dag is niet voldoende. De werkzaamheid van de zonnebrand is na 2 uur minder, daarom is het belangrijk om jezelf na 2 uur weer in te smeren.

Vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00 uur
Zoek de schaduw op tussen 12.00-15.00 uur, de zon is dan het sterkst. Zelfs met zonnebrandcrème is dit niet verstandig, de straling van de zon is dan namelijk het sterkst.

Ga voorbereid op reis
De vakantie komt er weer aan! Veel mensen bereiden zich goed voor, maar vergeten te denken aan de minder leuke kanten van het op vakantie gaan. Hou van te voren rekening met de eventuele gezondheidsproblemen die kunnen opspelen, zodat jij, je op vakantie geen zorgen hoeft te maken. Heb je deze artikelen nog niet in huis? Trekpleister heeft alles wat je kan gebruiken voor een vakantie en natuurlijk voorzien we je graag van deskundig advies!

Relevante producten

Trekpleister logo

back to top