false

Slaap

Bijna 1 op de 3 Nederlanders geeft aan het afgelopen jaar slaapproblemen te hebben gehad. Hiermee staan slaapproblemen op de derde plaats van genoemde gezondheidsproblemen. Trekpleister vindt dit een goede reden om hier aandacht aan te geven. Daarom is 'slapen' het gezondheidsthema van deze maand. Lees meer.
We hebben een aantal leuke slaap weetjes voor je op een rij gezet:

1. Japanners zijn de beste slapers In de meeste andere landen zijn de slaapproblemen nog groter. Zweden kent met 41 procent het hoogste percentage mensen met slaapproblemen, gevolgd door Tsjechië en Turkije met 40 procent. In Japan slapen de mensen het beste. Daar rapporteert slechts 13 procent slaapproblemen.

2. Vrouwen hebben vaker slaapproblemen dan mannen Vrouwen kampen bijna dubbel zo vaak met slapeloosheid, slaapproblemen of slaapstoornissen dan mannen.

3. Uitslapen is niet gezond Uit onderzoek blijkt dat mensen die vaak langer dan 8 uur slapen meer dan gemiddeld dezelfde slaapklachten hebben als mensen die te kort slapen. Lang slapen verstoort het bioritme en ontregelt geheugenfuncties.

4. Minder slaap zorgt voor meer rimpels Een deel van de huidveroudering wordt 's nachts weer hersteld, maar dit komt tot stilstand bij langdurig slaaptekort. Daarnaast verhoogt slaap tekort het cortisol in het bloed, dat de werking van de huidversteviging dwarsboomt.

Relevante producten

Trekpleister logo

back to top