false

Voorjaarsschoonmaak | Grote schoonmaak 

8 tips voor een snelle, efficiënte schoonmaak

Hou jij van een schoon huis, maar kan het poetsen zelf je gestolen worden? Met deze tips hou je je huis efficiënt schoon, in een mum van tijd.

Tip 1 – Bewaar de schoonmaakmiddelen dichtbij

Bewaar je schoonmaakmiddelen op de plek waar je ze nodig hebt. Zet bijvoorbeeld je toiletreiniger in het toilet. Zo kan je ‘m snel pakken als je ziet dat de boel niet helemaal fris is. Meerdere toiletten in huis? Zet bij ieder toilet een reiniger.

Tip 2 – Vochtige schoonmaakdoekjes

Vochtige schoonmaakdoekjes, zoals Trekpleister Vochtige Huishouddoekjes, zijn ideaal om snel even de boel te poetsen. Leg ze op diverse plaatsen in huis, zoals in de badkamer en keuken, dan heb je ze altijd bij de hand.

Tip 3 - Direct opruimen

Als je met je partner en kinderen (en jezelf) afspreekt om dingen direct op te ruimen, ziet je huis er altijd tiptop uit. En als ieder zijn eigen troep opruimt, heb je ook niet het gevoel dat jij steeds de spullen van een ander op moet pakken.

Tip 4 – Stof aanpakken

Stof lijkt wel dagelijks terug te komen, bah! Om er snel vanaf te zijn gebruik je het best stofwisdoekjes zoals Trekpleister Stofwisdoekjes. Je zult verbaasd zijn hoeveel stof ze opnemen. Heb je harde vloeren? Gebruik ook stofwisdoekjes met een stofwisser zoals de Swiffer Sweeper. Snel en zeer effectief!

Tip 5 – Streeploze ramen zonnige dag?

Waarschijnlijk valt je dan op dat de ramen eigenlijk gelapt moeten. Dat hoeft echt niet veel tijd te kosten. Neem een paar Trekpleister Microvezeldoekjes en een glasreiniger zoals HG Glas & Spiegelspray. Even sprayen en afvegen met het microvezeldoekje. Als het doekje te nat wordt, neem je een nieuwe.

Tip 6 – Schimmel aanpakken

Schimmel in je badkamer? Gebruik HG Schimmel-, Vocht- & Weerplekkenreiniger en laat deze goed intrekken. Even afspoelen en zeker weten dat je van die vieze schimmel af bent.

Tip 7 – Koelkast schoon

Maak de koelkast schoon aan het einde van de week, net voor je boodschappen gaat doen. Dan is je koelkast bijna leeg en ben je er zo klaar mee. Gooi de etenswaren die je nauwelijks gebruikt of die over de datum zijn, gelijk weg. Gebruik een allesreinigerspray zoals Dettol Power & Fresh Citroen en Limoen Allesreiniger en microvezeldoekjes.

Tip 8 – Vloeren boenen

Vloeren boenen een naar werkje? Niet met een Swiffer met vochtige doekjes. Niet meer op je knieën en niet meer met je handen in een emmer smerige sop!

 

Bekijk nu

Trekpleister logo

back to top