false
Rennie Duo Kauwtabletten
18 stuks
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Spijsvertering
  5. Rennie Duo Kauwtabletten

Rennie Duo Kauwtabletten

18 stuks

Productinformatie

Rennie Duo Kauwtabletten zijn speciaal ontwikkeld tegen zure oprispingen. Ze leggen een beschermend laagje op de maaginhoud en houden zo het opkomende maagzuur tegen vóór het je slokdarm bereikt.

Rennie Duo verlicht brandend maagzuur binnen twee minuten. Maar het legt daarbovenop ook een laagje op de maaginhoud om zuurbranden en zure oprispingen tegen te gaan. Door dat laagje van alginezuur is de kans kleiner dat de zure maaginhoud opnieuw terugstroomt de slokdarm in, waardoor je dat brandende gevoel in je keel krijgt.

Rennie is een maagzuurtablet en staat bekend als een maagzuurbinder. Dat betekent dat het overtollig maagzuur in je maag omzet in water en andere lichaamseigen stoffen. Zodra je last hebt van reflux of zure oprispingen, kun je twee kauwtabletten innemen, waardoor de klachten snel en voor enkele uren af zullen nemen. Neem de tabletten bij voorkeur een uur na de maaltijd en voor het slapengaan.

Rennie Duo is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, maar kan ook door zwangere vrouwen gebruikt worden. Als je zwanger bent, raadpleeg dan wel je verloskundige of (huis)arts.

Over Rennie Duo Kauwtabletten:
• Krachtig zuurneutraliserend vermogen
• Leggen een beschermend laagje op de maaginhoud
• Kunnen dag en nacht worden ingenomen
• Kunnen gedurende de zwangerschap en borstvoeding worden gebruikt*

RVG-AV 102171

Toepassingsvorm
kauwtablet

EAN code: 8713091025945

Leeftijdsindicatie vanaf
12

Functionele Naam
Maagzuurremmer

Specificatie van de inhoud
18 kauwtabletten

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Product omschrijving
Rennie Duo kauwtablet, 18 kauwtabletten

Inhoud (Netto)
18 stuks

Registratie Nummer
102171

Afleverstatus
Product is beschikbaar in elke willekeurige winkel met of zonder gekwalificeerd personeel

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Ter verlichting bij brandend maagzuur en zure oprispingen.

Dosering
2 pastilles

Maximale dosering
12 pastilles

Leeftijd
vanaf 12 jaar

Gebruiksadvies
uur na maaltijd en vlak voor slapen gaan, goed kauwen

Contra-indicatie
Ernstige nierfunctiestoornissen of nierstenen, hoog calciumgehalte of verlaagd fosforgehalte. Allergie voor een van de bestanddelen van dit geneesmiddel.

Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter

Niet te gebruiken bij

Bij geen verbetering of bij een verergering van de klachten niet langer dan 7 dagen gebruiken zonder overleg met arts.

Risicowaarschuwing
Bij gebruik i.c.m. andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. Zonder overleg arts niet gebruiken bij slechte nierfunctie.

Actief bestanddeel

per kauwtablet 625 mg calciumcarbonaat, 73,5 mg magnesiumcarbonaat en 150 mg alginezuur.

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

    

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Bij brandend maagzuur en zure oprispingen.

Ingrediëntendeclaratie

Bevat o.a. dextraat, glucose, natrium en sucrose. Zie bijsluiter voor meer informatie.

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Voor oraal gebruik.

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Bewaren: beneden 30°C. Bewaren in de originele verpakking ter bescherming tegen vocht.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Lees voor gebruik eerst de bijsluiter. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Doseringrestrictie

Dosering: Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: 2 tabletten opkauwen bij voorkeur 1 uur na de maaltijd en voor het slapen gaan. Bij brandend maagzuur mogen twee tabletten tussendoor worden ingenomen. Deze doseringen kunnen ook worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding. Gebruik niet meer dan 12 tabletten per 24 uur. Vermijd langdurig gebruik. Voor oraal gebruik.

Gebruiksbeperkingen

Raadpleeg uw arts indien de symptomen langer dan 7 dagen aanhouden. Niet te gebruiken bij: ernstige nierfunctiestoornissen en/of nierstenen, verlaagd fosfaatgehalte van het bloed, veel te hoog gehalte aan calcium in het bloed, overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

Samenstelling

Samenstelling: Eén kauwtablet bevat: 625 mg calciumcarbonaat, 73,5 mg magnesiumcarbonaat en 10 mg alginezuur. Rennie Duo kauwtabletten bevat o.a. dextraat, glucose, natrium en sucrose. Zie bijsluiter voor meer informatie.

Type Bestand

IFU

Locatie Bestand

http://zelfzorg.nl/rennie-duo

Toedieningsvorm

kauwtabletten

Contactinformatie

Contactnaam

Bayer B.V.

Communicatieadres

Energieweg 1, 3641 RT Mijdrecht

Contact type

Licentiehouder

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Spijsvertering
  5. Rennie Duo Kauwtabletten
Trekpleister logo

back to top