false
Otrivin Duo Xylometazoline HCl Ipratropium Br, 0,5/0,6 mg/ml Neusspray
10ml
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Luchtwegen
  5. Otrivin Duo Xylometazoline HCl Ipratropium Br, 0,5/0,6 mg/ml Neusspray

Otrivin Duo Xylometazoline HCl Ipratropium Br, 0,5/0,6 mg/ml Neusspray

10ml

Productinformatie

Otrivin Duo Xylometazoline HCl Ipratropium Br, 0,5/0,6 mg/ml Neusspray opent je verstopte neus en vermindert je loopneus bij verkoudheid.

Otrivin Duo bevat twee werkzame stoffen voor een dubbele werking bij neusverkoudheid. Xylometazoline hydrochloride vermindert de zwelling van het neusslijmvlies, waardoor je verstopte neus snel wordt geopend. Ipratropium bromide vermindert de afscheiding van nieuw slijm, waardoor ook je loopneus vermindert.

Hoe gebruik je Otrivin Duo Xylometazoline HCl Ipratropium Br, 0,5/0,6 mg/ml Neusspray?
Spray 1 tot 3 keer per dag in elk neusgat. Er moet tenminste zes uur tussen twee opeenvolgende dosissen zitten. Gebruik niet meer dan drie verstuivingen achter elkaar in elk neusgat.

Om verspreiding van infecties te voorkomen, mag de spray slechts door één persoon gebruikt worden.

Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken onder 18 jaar.

EAN code: 8713177004932

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Neusverstopping met loopneus bij neusverkoudheid.

Dosering
1 spray per neusgat

Maximale dosering
3 keer

Leeftijd
vanaf 18 jaar

Gebruiksadvies
voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en verstuiver rechtop, 1 spray per neusgat en gelijktijdig door neus inademen 6 uur tussenpoze aanhouden

Contra-indicatie
Kinderen jonger dan 18 jaar, overgevoelig voor atropine of gelijkwaardige stoffen, glaucoom, hypofyse verwijderd via neus, chirurgische ingreep aan hersenen via neus, droge neus.

Gebruik tijdens zwangerschap
Nee

Gebruik tijdens borstvoeding
Nee

Niet te gebruiken bij

Vermijd gebruik rond ogen. Hartziekte, verhoogde bloeddruk, diabetes, overactieve schildklier, vergrote prostaat of moeilijk urineren, gesloten hoek glaucoom, neiging tot bloedneuzen, darmobstructie, mucoviscidose, gezwel aan bijnieren. Niet i.c.m. bepaalde geneesmiddelen. Kan vermoeidheid, visuele stoornissen en duizeligheid veroorzaken, indien deze klachten optreden niet autorijden. Niet langer dan 7 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Niet langer dan 7 dagen achter elkaar gebruiken. Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, glaucoom, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, zwangerschap, kinderen jonger dan 18 jaar of ouderen boven 70 jaar.

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden.Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan een van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0900-8758000 (35ct per gesprek). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Ingrediëntendeclaratie

Dinatriumedetaat, glycerol (85%), gezuiverd water, zoutzuur en natriumhydroxide (voor pH-aanpassing)

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Lees voor gebruik de bijsluiter

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Doseringrestrictie

Volwassenen (ouder dan 18 jaar): 1 verstuiving in ieder neusgat, niet meer dan 3 maal per dag en niet langer dan 7 dagen.

Gebruiksbeperkingen

een tussentijd van minstens 6 uur tussen twee toedieningen in acht nemen.

Vanaf 18 jaar

Samenstelling

Duo Xylometazoline HCI

Ipratropium Br 0,5/0,6 mg/ml, neusspray, oplossing1 ml bevat: xylometazolinehydrochloride 0,5 mg, ipratropiumbromide 0,6 mg.

1 verstuiving bevat 70 microgram xylometazolinehydrochloride en 84 microgram ipratropiumbromide.

Toedieningsvorm

Nasale spray

Contactinformatie

Contactnaam

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

Communicatieadres

Postbus 757, 3700 AT Zeist

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Luchtwegen
  5. Otrivin Duo Xylometazoline HCl Ipratropium Br, 0,5/0,6 mg/ml Neusspray
Trekpleister logo

back to top