false
OrganiCup Menstruatiecup
Size A
 1. Home
 2. Gezond en Intiem
 3. Persoonlijke hygiëne
 4. Maandverband
 5. OrganiCup Menstruatiecup

OrganiCup Menstruatiecup

Size A

Productinformatie

De OrganiCup Menstruatiecup is een alternatief voor tampons of maandverband. Het is een klein bekertje met een steeltje dat is gemaakt van soepel en buigzaam materiaal dat je in je vagina inbrengt.

Je kunt de cup dag en nacht dragen, zonder te lekken. Een cup kan 3 keer meer opnemen dan tampons en maandverband, hierdoor hoef je hem pas te legen na gemiddeld 12 uur! Een cup van Organicup gaat jaren mee. Dus goed voor je portemonnee en onze planeet.

Deze menstruatiecup is geschikt voor vrouwen die nog niet vaginaal bevallen zijn.

EAN code: 5711782000212

Reviews

OrganiCup Menstruatiecup heeft als beoordeling 4.5 van de 5 door 27.
Rated 5 van de 5 door uit Fijn product Fijn product, duidelijke omschrijving en werkt perfect
Datum plaatsing: 2019-09-14
Rated 5 van de 5 door uit Even wennen, maar wil niet meer zonder Even wennen met inbrengen en schoonmaken, maar inmiddels wil ik echt niet meer terug naar tampons en maandverband. De cup vangt veel meer op, is stukken goedkoper, beter voor het milieu en veel handiger mee te nemen!
Datum plaatsing: 2019-08-02
Rated 5 van de 5 door uit Geweldig! Het is even wennen en het inbrengen en verwijderen vind ik wel een beetje een gedoe maar daar staat tegenover dat je je 12 uur lang nergens zorgen over hoeft te maken! Ik kan zelf niet goed tegen tampons en met maandverband lek ik 's nachts altijd door maar met de OrganiCup heb ik daar geen last meer van, ideaal. Dagje strand, duiken, surfen, sporten etc is allemaal geen probleem. Je hoeft geen tampons meer mee te nemen, je hoeft niet bang te zijn dat je je handen niet kunt wassen of dat er geen vuilnisbak is etc, geeft een enorm gevoel van vrijheid. En als het na 90 dagen toch niet bevalt mag je je OrganiCup terug sturen en krijg je je geld terug. Het vraagt even wat oefening maar ik wil niet anders meer.
Datum plaatsing: 2019-07-15
Rated 4 van de 5 door uit Goed product, maar vergt oefening! De cup is erg fijn, zodra het is gelukt om hem goed te plaatsen en de juist maat te vinden. Je kunt bijna de hele dag doorgaan zonder de cup te verwisselen of te legen. In het begin is het wel echt even oefenen en frunniken en proberen met het inbrengen van de cup. Ik zou dan ook aan raden dit te doen op een dag dat je het huis niet uit hoeft.
Datum plaatsing: 2019-07-02
Rated 5 van de 5 door uit Erg tevreden! Nooit geweten van het bestaan (helaas!) tot een vriendin hieraan begon vorig jaar. Interesse was gewekt en na wat research wilde ik het wel proberen. Het inbrengen is even wennen, maar ging na 2x oefenen eigenlijk al goed genoeg. Inmiddels driekwart jaar later is dat sowieso geen probleem meer; je wordt er handig in en je voelt wanneer hij goed zit. Ik ben eindelijk zorgeloos over bloedverlies! Ik gebruik niet eens een inlegkruisje meer, zelfs niet tijdens de eerste heftigste dagen. Ik vertrouw er compleet op; hij heeft nooit gelekt. Ook het eruit halen gaat makkelijk: je knijpt wat onderin en je voelt 'm loskomen en trekt 'm er dan voorzichtig uit. Het liefst spoel ik 'm dan om (als ik thuis ben of als er een kraantje bij de wc is). Dat voelt gewoon wat fijner en frisser als je 'm dan weer inbrengt. Duizend keer beter dan die vieze tampons waar alles ook nog droog van wordt, of die maandverbanden waar ik altijd doorheen of langs lekte. Zelfs mijn blaas is blijer! (ik kon nog wel eens blaasontstekingen krijgen als ik ongesteld was) Het voelt zoveel hygiënischer en je hoeft niet bang te zijn dat je maandverband op is of waar je je vieze dingen moet laten als er ergens geen prullenbakje is. Verder voel ik 'm ook niet zitten. Ik kan echt geen minpunt bedenken! Op de minder heftige dagen leeg ik 'm maar 2x ('s ochtends na het opstaan en 's avonds voor ik ga slapen). Ideaal. Je vergeet gewoon bijna dat je ongesteld bent!
Datum plaatsing: 2019-03-09
Rated 5 van de 5 door uit Had ik het maar eerder geprobeerd! Paar maanden geleden kreeg ik dit product onder ogen, maar ik moest aan het idee wennen van een soort rubber in je : ) Toch maar 1 besteld, want tampons en maandverband was niet aan te slepen en had op mn werkdagen extra kleding bij me, wat ik helaas ook regelmatig nodig had. Nu 2e cyclus gedragen en wat een opluchting. Ik voel m nog wel een beetje, maar dat heeft met inbrengen te maken en ik moet m even aanduwen als ik naar toilet ben geweest. Maar geen drupje gelekt! Wel in mijn onzekerheid iedere keer controleren, maar wordt steeds beetje vertrouwder ermee.
Datum plaatsing: 2019-02-01
Rated 5 van de 5 door uit wat een uitkomst De organicup werkt echt super! Geen ervaring met andere cups, dus daar kan ik niet over mee praten. Wel dat het echt een uitkomst is. Niet meer bang zijn om door te lekken. Alleen 's ochtends en 's avonds een keer het cupje legen en schoonmaken. Goedkoper, beter voor het milieu... Je moet er wel even handigheid in krijgen, maar eenmaal gewend wil je niet meer anders.
Datum plaatsing: 2019-01-31
Rated 5 van de 5 door uit Beste aankoop van 2019 Ik twijfelde al een tijdje om de organicup te kopen vanwege de prijs. Nu toch maar gedaan en het is echt een aanrader. De eerste keer was even prutsen maar de tweede keer had ik het al door. Een paar tips : - De eerste keer dat je hem gebruikt is maand verband dragen aan te raden. Het kan doorlekken als je nog niet veel ervaring hebt en het niet goed in brengt. - Als je hem in heb gebracht voel dan rondom de cup of die overal bol staat. - het staafje irriteerde een beetje bij mij maar zodra ik de cup meer naar achter kantelde en/of iets dieper inbracht had ik er geen last meer van. (Of je knipt het af) - Als je hem wilt verwijderen druk dan de cup in zo dicht mogelijk bij de bovenste rand en onder in de basis, je voelt de vacuüm weggaan en dan kan je hem er uit halen.
Datum plaatsing: 2019-01-06
Rated 5 van de 5 door uit TOP DING! Blijkbaar bestaat dit concept al meer dan 15 jaar... Ik snap niet waarom ik hier nu pas achterkom. Het is een ideaal concept: goed voor het milieu, je bespaart heel veel geld omdat je geen tampons meer hoeft te kopen, het is meer hygiënisch en je voelt hem niet zitten! Ik raad dit product echt aan iedereen aan.
Datum plaatsing: 2018-12-14
Rated 1 van de 5 door uit Top concept!! Maar werkt niet voor iedereen :( Na 7 maanden proberen heb ik toch besloten om terug te gaan naar tampons. De cup werkt prima wanneer ik geen erge krampen heb, maar zodra die er wel zijn begint de cup te lekken. Dit gebeurt volgens mij bij bijna niemand, ik heb helaas pech. Wel is er een 'na 90 dagen' garantie. Als de cup na 90 dagen nog steeds niet werkt, kun je je geld terugvragen bij OrganiCup. Ik heb dat zojuist gedaan (dus heb nog geen antwoord ontvangen). Ik raad iedereen aan om de cup te gebruiken maar ook om kritisch te blijven. Want je weer onzeker voelen over je ongesteldheid terwijl je prima door t leven kan met tampons, hoeft geen 7 maanden te duren. Was ik maar eerder gestopt!
Datum plaatsing: 2018-10-29
Rated 4 van de 5 door uit Skeptisch maar goed Ik was maandverband en tampons zat. Tampons zitten gewoon niet lekker en met maandverband ben ik bang dat ik toch doorlek. Dus toen de cup geprobeerd. De eerste keer was het een gedoe met het inbrengen, ik probeerde hem zo klein mogelijk te vouwen doormiddel van de 7-vouw en de pinch-vouw, maar ben tot de conclusie dat de c-vouw toch het beste werkt voor mij. De eerste keer voelde ik hem zitten met lopen en zitten, dit vond ik een naar gevoel en ik vond het niet ‘veilig’ voelen. Ik heb hem toen eruit gehaald,afgespoeld en opnieuw ingebracht en toen zat hij beter. Eruit halen is wel even klooien maar je moet niet in paniek raken. Druk hem gewoon met je spieren iets naar beneden zodat je hem beter vast kan pakken om de vacuum te verbreken. Of hij echt 12 uur volhoud, weet ik niet. Het is nu pas de eerste dag van mijn menstruatie en ik leeg hem dan liever iets vaker. Maar uiteindelijk vind ik hem toch wel erg prettig. Geen ongemakken meer.
Datum plaatsing: 2018-10-04
Rated 5 van de 5 door uit Geweldig! Even wennen met inbrengen, maar werkt helemaal top als je hem gewend bent! Super voor lichte dagen en je hoeft er bijna niet meer aan te denken.
Datum plaatsing: 2018-09-25
Rated 5 van de 5 door uit Geweldig! Het is GEWELDIG! Makkelijk in te brengen na wat oefeningen. Doet geen pijn om eruit te halen en het allerbelangrijkste je lekt niet door. Heb hem na precies 12 uur eruitgehaald en niet doorgelekt en het was 3/4e vol! Je voelt hem niet zitten en je kunt gewoon plassen zonder dat je je tampon touwtje nat plast o.i.d Het is de prijs meer dan waard! Probeer het maar!!
Datum plaatsing: 2018-09-02
Rated 5 van de 5 door uit Nooit meer terug Even oefenen, het werkt super! Nooit meer tampons!
Datum plaatsing: 2018-07-03
Rated 5 van de 5 door uit Geweldig product! Iedereen aan te raden, onbegrijpelijk dat er zo weinig bekendheid aan dit product wordt gegeven. Ik kan weer zwemmen en hoef niet meer bang te zijn om door te lekken en 12 uur lang geen zorgen, nu is het helemaal niet meer zo erg om ongesteld te zijn.
Datum plaatsing: 2018-06-29
Rated 5 van de 5 door uit Aanrader! Enkel voordelen: - Het voelt hygiënisch - Maar 2x per dag (normaal gesproken) leegmaken - Je kunt ermee zwemmen - Geen irriterend gevoel en je voelt het niet zitten
Datum plaatsing: 2018-03-18
Rated 5 van de 5 door uit Nooit meer iets anders Nu dat ik dit cupje heb wil ik nooit meer terug naar tampons en maandverband. Ik voel er niks van en hoef me geen zorgen meer te maken over uitstekende touwtjes of het verschuiven van verband. En misschien wel het aller beste: je kan er zelfs mee zwemmen!
Datum plaatsing: 2017-11-11
Rated 5 van de 5 door uit Makkelijk, schoon en goed! Je vouwt het product in vieren en brengt het dan net zo in als een tampon, de rest gaat vanzelf! Het product trekt vacuüm naar je lichaam en vangt al het bloed op, en is makkelijk te verwijderen door onderin de cup te knijpen en dan te trekken. Geen touwtje dat per ongeluk buiten een onderbroek/bikini uitkomt, makkelijk in te brengen en schoon te maken, en ook nog goed voor het milieu en de portemonnee. Echt een aanrader!
Datum plaatsing: 2017-11-05
Rated 5 van de 5 door uit Had ik dit jaren geleden maar gehad! Dit is de eerste cup die ik heb geprobeerd, en ik was gelijk tevreden. Het is even wennen in het begin, maar daarna wil je nooit meer anders. Ik bloed een gemiddelde hoeveelheid en leeg hem 's ochtends en 's avonds. Als je veel bloed verliest moet het iets vaker, maar toch aanzienlijk minder dan bij tampons. Je kunt er gewoon mee naar de wc, maandverband in doen is niet meer nodig. Je zou vergeten dat je ongesteld bent. Elke maand even uitkoken in een speciaal siliconen bakje met water in de magnetron en hij is weer helemaal schoon. Ergens op de wc zonder wasbak? Flesje water of vochtig wc papier mee, of anders werkt gewoon wc papier ook. Tips nodig met inbrengen e.d.? youtube staat er vol mee! Probeer het, het is het zo waard!
Datum plaatsing: 2017-10-23
 • y_2020, m_12, d_2, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_2, bvpage2n
 • co_hasreviews, tv_0, tr_27
 • loc_nl_NL, sid_4248791, prod, sort_[SortEntry(order=FEATURED, direction=DESCENDING), SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_trekpleister
 • bvseo_sdk, java_sdk, bvseo-3.2.0
 • CLOUD, getContent, 156ms
 • REVIEWS, PRODUCT

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is op dit moment niet mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Wel kun je je bestelling thuis laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Vanwege drukte kan de levertijd langer zijn dan je van ons gewend bent. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
 1. Home
 2. Gezond en Intiem
 3. Persoonlijke hygiëne
 4. Maandverband
 5. OrganiCup Menstruatiecup
Trekpleister logo

back to top