false
Norlevo Morning After Pil
  1. Home
  2. Baby en Kind
  3. Zwangerschap
  4. Morning afterpil
  5. Norlevo Morning After Pil

Norlevo Morning After Pil

Productinformatie

De Norlevo Morning-Afterpil is noodanticonceptie die je inneemt na onbeschermde geslachtsgemeenschap, om een ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Belangrijk om te weten over een morning-afterpil
Een morning-afterpil stelt de ovulatie (eisprong) uit, waardoor spermacellen de eicel niet kunnen bevruchten. Hiermeer wordt een zwangerschap voorkomen. Een morning-afterpil breekt dus geen zwangerschap af. Des te sneller je een morning-afterpil inneemt des te groter is de kans dat je een zwangerschap voorkomt.

De morning-afterpil is een geneesmiddel, dus er kunnen bijwerkingen optreden. Een morning-afterpil is echter geen hormoonbom en je wordt er ook niet onvruchtbaar van. Een morning-afterpil is nood-anticconceptie, te gebruiken na onbeschermde geslachtsgemeenschap. Een morning-afterpil is niet geschikt als een regulier anticonceptiemiddel.

RVG-UAD 32303

Toepassingsvorm
tablet

EAN code: 3663555000160, 8717185193190, 8717472416667

Functionele Naam
Morning after pil

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Nee

Product omschrijving
NorLevo Noodanticonceptie 1st

Inhoud (Netto)
1 stuks

Registratie Nummer
32303

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Noodanticonceptie ter voorkoming van zwangerschap.

Dosering
1 tablet per keer

Maximale dosering
2 tabletten

Leeftijd


Gebruiksadvies
zo snel mogelijk innemen, bij voorkeur binnen 12 uur en niet langer dan 72 uur na de onbeschermde gemeenschap innemen bij gebruik van MEDICIJNEN tegen epilepsie, tuberculose of hiv of sint-janskruid geldt een APART gebruiksadvies, raadpleeg de bijsluiter algemeen inname advies in geheel tijdens maaltijd met wat water innemen, niet kauwen.

Contra-indicatie
Overgevoelig voor een van de werkzame bestanddelen of hulpstoffen in dit geneesmiddel.

Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter

Niet te gebruiken bij

Eerder buitenbaarmoederlijke zwangerschap of ontsteking aan eileiders. Trombose, ernstige spijsverteringsziekte, lever- of dunne darmproblemen. Intolerantie bepaalde suikers. Niet i.c.m. bepaalde geneesmiddelen. Kan rijvaardigheid en machinebediening beïnvloeden.

Risicowaarschuwing
Neem dit middel zo snel mogelijk in, liefst binnen 12 uur na de geslachtsgemeenschap. Indien de onbeschermde seks langer dan 72 uur geleden heeft plaatsgehad, werkt dit middel niet meer. Raadpleeg dan de huisarts. Bij overgeven binnen 3 uur na inname, opnieuw een tablet innemen. In geval van twijfel een zwangerschapstest uitvoeren. Anticonceptiepilgebruikers: de pilstrip afmaken. Na inname morning-afterpil of totdat de reguliere anticonceptiepil weer 7 dagen achter elkaar is ingenomen een aanvullend barrièremiddel (condoom) gebruiken. Niet gebruiken bij medicijnen tegen epilepsie, tuberculose, hiv of bij gebruik Sint Janskruid zonder eerst met arts te overleggen.

Actief bestanddeel

Elke tablet bevat 1,5 mg levonorgestrel

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

"Als de onbeschermde geslachtsgemeenschaplanger dan 3 dagen geleden heeft plaatsgevonden. Bij ernstige leverfunctiestoornis, ziekte van Crohn of andere ernstige maagdarmproblemen, overgevoeligheid voor progestagenen. Als er mogelijk een SOA is opgelopen.Als er sprake is van ongewenst seksueel contact. Als de vrouw in korte tijd meerdere keren een morning-afterpil heeft gebruikt. Als de gebruiker al zwanger kan zijn doordat eerder in een cyclus een of meer pillen vergeten zijn of onbeschermde gemeenschap heeft plaatsgevonden. Als de voorkeur uitgaat naar een andere vorm van noodanticonceptie, zoals het morning-afterspiraaltje.

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Noodanticonceptie

Wettelijke benaming

Noodanticonceptie

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Voor oraal gebruik. Nood-anticonceptie binnen 72 uur na onbeschermd geslachtsverkeer of falen van anticonceptie.

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

De blister in de buitenverpakking bewaren ter bescherming tegen licht.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Lees voor het gebruik de bijsluiter. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Doseringrestrictie

1 tablet. Neem binnen 72 uur na onbeschermde geslachtgemeenschap of falen van de anticonceptie.

Gebruiksbeperkingen

U dient NorLevo 1,5 mg niet te gebruiken indien u overgevoelig bent voor levonorgestrel of 1 van de hulpstoffen Norlevo 1,5 mg.
Let op: Norlevo werkt minder goed als u geneesmiddelen neemt tegen epilepsie, tuberculose of hiv of als u sint-janskruid gebruikt (zie bijsluiter). Neem dan 2 tabletten van NorLevo en overleg altijd na inname met een arts. Als u een andere behandeling wilt, neem dan voordat u Norlevo gebruikt contact op met een arts, apotheker of drogist. Niet kauwen.

Samenstelling

Bevat o.a. lactosemonohydraat.

Toedieningsvorm

tablet

Contactinformatie

Contactnaam

Laboratoire HRA Pharma

Communicatieadres

200 avenue de Paris - 92320 Chatillon - Frankrijk

Contact type

Consumentenservice

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Baby en Kind
  3. Zwangerschap
  4. Morning afterpil
  5. Norlevo Morning After Pil
Trekpleister logo

back to top