false
Norit Tabletten
50 stuks - Diarreeremmer
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Spijsvertering
  5. Norit Tabletten

Norit Tabletten

50 stuks - Diarreeremmer

Productinformatie

Norit is een 100% natuurlijke oplossing bij diarree. Norit Tabletten verwijderen niet alleen de oorzaak van diarree, ze herstellen en reinigen ook je darmen. De diarree verdwijnt en de ontlasting wordt weer normaal.

Diarree kan plotseling ontstaan. Het kan ook weer snel overgaan of juist lang duren. Diarree is erg vervelend dus je wilt hier snel vanaf zijn. Norit is generaties lang het vertrouwde merk bij diarree, zowel voor volwassenen als kinderen.

Wat is diarree?
Diarree is dunne, waterige ontlasting die meer dan drie keer op een dag plaatsvindt. Diarree gaat vaak gepaard met buikkrampen, braken of koorts. Het is vaak het gevolg van een verstoorde vocht- en zouthuishouding in je darmen. Door infectie of irritatie van de darmwand kunnen de voedingstoffen en verteringssappen waarin het voedsel is opgelost de wand van je darm niet passeren en komen ze als waterdunne ontlasting naar buiten.

Diarree kan verschillende oorzaken hebben zoals bacteriële infecties van de darm of een virus (buikgriep), eten van bedorven voedsel (voedselvergiftiging), overmatig eten of koffiegebruik, gebruik van geneesmiddelen zoals antibiotica of psychische spanningen, zoals examenvrees of heftige emoties.

Norit is 100% natuurlijk
De werkzame stof in de tabletten van Norit is actieve kool. Dit is een 100% plantaardige, natuurlijke kool die ervoor zorgt dat de schadelijke stoffen die diarree veroorzaken op een natuurlijke wijze je lichaam verlaten zodat je lichaam weer normaal gaat functioneren.

Norit verwijdert niet alleen de oorzaak van diarree, het herstelt en reinigt ook je darmen. Met Norit Tabletten verdwijnt de diarree en wordt de ontlasting weer normaal.

Hoe gebruik je Norit Tabletten?
Neem 6 tot 9 tabletten per keer in met een maximum van 27 tabletten per dag. Neem de tabletten met water in.

Norit 125mg is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Een tablet bevat 125 mg geactiveerde kool, sacharose, lactose, natriumcarboxymethylcellulose en magnesiumstearaat.

Buiten het zicht en gebruik van kinderen houden. Gebruik Norit niet bij ernstige verstopping van het maagdarmkanaal of verdenking daarvan, plotselinge buikpijn of met zweervorming gepaard gaande ontsteking van de dikke darm.

RVG-AV 2043

Toepassingsvorm
tabletten

EAN code: 8711744006013

Functionele Naam
diarreeremmers

Volledige Omschrijving
Norit diarreeremmers 50 st.

Inhoud (Netto)
50 stuks

Registratie Nummer
02043 AV

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Ter aanvulling van dieetmaatregelen bij reizigersdiarree en als hulpmiddel bij vergiftigingen.

Dosering
6-9 tabletten bij diarree, 20 tabletten bij vergiftiging

Maximale dosering
27 tabletten bij diarree, bij vergiftiging overleg arts

Leeftijd


Gebruiksadvies
ontlasting kan door gebruik zwart kleuren

Contra-indicatie
Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Bij (vermoeden) ernstige verstopping maagdarmkanaal, plotselinge buikpijn, ontsteking van dikke darm gepaard met zweervorming.

Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter.

Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter.

Niet te gebruiken bij

Intolerantie bepaalde suikers. Kan werking anticonceptiepil en andere medicijnen verminderen. Bij geen verbetering,niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met arts.

Risicowaarschuwing
De werking van de anticonceptiepil kan bij gebruik afnemen gebruik aanvullende anticonceptie. Overleg voor gebruik met arts als er andere medicijnen gebruikt worden. Bij gebruik kan de ontlasting zwart kleuren, dit is een onschuldige bijwerking.

Actief bestanddeel

Geactiveerde kool

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als er ook sprake is van koorts, bloed bij ontlasting of aanhoudende buikpijn. Bij meer dan 6x per dag waterdunne diarree gedurende 3 dagen of 6x per dag waterdunne diarre bij kind jonger dan 2 of volwassene ouder dan 70 dan na 1 dag. Bij waterdunne diarree die vaak optreedt, met aanhoudend braken en erg weinig drinken, opvallende dorst. Bij gebruik medicijnen met kans op uitdroging of bijwerking diarree of verhogen kans op bijwerkingen bij diarree. Bij uitdrogingsverschijnselen zoals sufheid, verwardheid, gevoel flauw te vallen, weinig plassen, donkere urine.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Bij diarree. Ter aanvulling van dieetmaatregelen bij acute diarree.

Ingrediëntendeclaratie

Ingrediënten: bevat LACTOSE. Voor de volledige lijst van hulpstoffen zie de bijsluiter.

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

De tabletten met water innemen.

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Bewaren in de oorspronkelijke verpakking. De tablettencontainer zorgvuldig gesloten houden ter bescherming tegen vocht.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Lees voor gebruik de bijsluiter. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Doseringrestrictie

6-9 tabletten per keer innemen en maximaal 27 tabletten per dag. De tabletten met water innemen.

Gebruiksbeperkingen

Niet te gebruiken: Als u allergisch bent voor één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten. Bij ernstige verstopping van het maagdarmkanaal of verdenking daarvan, plotselinge buikpijn en met zweervorming gepaard gaande ontsteking van de dikke darm.

Samenstelling

Ingrediënten: bevat LACTOSE. Voor de volledige lijst van hulpstoffen zie de bijsluiter.

Toedieningsvorm

Tablet

Contactinformatie

Contactnaam

Vemedia B.V.

Communicatieadres

Diemen

Contact type

Licentiehouder

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Spijsvertering
  5. Norit Tabletten
Trekpleister logo

back to top