false
Nicorette Freshmint Mondspray
13,2ml
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Stoppen met roken
  5. Nicorette Freshmint Mondspray

Nicorette Freshmint Mondspray

13,2ml

Productinformatie

Nicorette Freshmint Mondspray is een nicotinevervanger in de vorm van een spray die in de mond verstoven wordt.

Wanneer je je lichaam plotseling onthoudt van nicotine in tabak, krijg je te maken met uiteenlopende onaangename gevoelens die men ontwenningsverschijnselen noemt. Door Nicorette menthol Mint Mondspray te gebruiken, kun je deze onaangename gevoelens en hunkering naar roken voorkomen of verminderen, omdat je tijdens een korte periode je lichaam blijft voorzien van een kleine hoeveelheid nicotine.

Nicorette Freshmint Mondspray is een nicotinevervanger in de vorm van een spray die in de mond verstoven wordt. De spray verlicht je trek in een sigaret na 30 seconden*. De spray is ideaal voor onderweg.

1 mg/spray, spray voor oromucosaal gebruik.

*2 verstuivingen 1mg/spray.

Wat doet de Nicorette Freshmint Mondspray?
De mondspray bevat per verstuiving 1 mg nicotine voor therapeutisch gebruik. De nicotine wordt door het mondslijmvlies in je lichaam opgenomen. De spray verlicht je trek in een sigaret in 30 seconden bij twee verstuivingen. Start steeds met één verstuiving. Vermindert je trek niet, gebruik dan een tweede verstuiving.

Hoe gebruik je de Nicorette Freshmint Mondspray?
• Tijdens de behandeling volledig stoppen met roken.
• Tot 4 verstuivingen per uur.
• Niet meer dan 2 verstuivingen per toediening en niet meer dan 64 verstuivingen (4 verstuivingen per uur, over 16 uur) in een periode van 24 uur.
• Als de spraypomp geladen is, moet hij zo dicht mogelijk bij je open mond gehouden worden.
• Druk op de bovenkant van de spraypomp en dien één verstuiving toe in je mond.
• Patiënten mogen tijdens het verstuiven niet inhaleren, om te vermijden dat de spray in je luchtwegen terechtkomt.
• Voor het beste resultaat mag er een paar seconden na het verstuiven niet geslikt worden.
• Regelmatig gebruik van de spray voor oromucosaal gebruik na 6 maanden is over het algemeen niet aanbevolen.

Nicorette Freshmint Mondspray bevat geen teer, koolstofmonoxide of andere toxines van sigarettenrook. Om de kans om je te helpen stoppen met roken te verhogen, moet je indien mogelijk ook professionele steun en advies zoeken.

Medische informatie
Nicorette Freshmint Mondspray moet bij voorkeur worden gebruikt in combinatie met een gedragsondersteunend programma. Lees voor gebruik de bijsluiter. Het werkzame bestanddeel is nicotine. Niet gebruiken wanneer je een ernstige hartaandoening hebt of recent een beroerte hebt gehad. Niet gebruiken indien je jonger bent dan 18 jaar of indien je nog nooit gerookt hebt. Niet gebruiken tijdens de borstvoeding. Raadpleeg je arts voordat je Nicorette Freshmint Mondspray gebruikt tijdens je zwangerschap.

RVG-UAD 111210

Toepassingsvorm
spray

EAN code: 3574661522067, 3574661026510, 3574661289441

Leeftijdsindicatie vanaf
18

Functionele Naam
Mouth Spray

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Product omschrijving
NICORETTE MINT 1MG / SPRAY

Inhoud (Netto)
2 stuks

Registratie Nummer
111210

Afleverstatus
Product is beschikbaar in elke willekeurige winkel met of zonder gekwalificeerd personeel

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Hulpmiddel bij het stoppen met roken.

Dosering
1-2 verstuivingen

Maximale dosering
64 verstuivingen over 16 uur

Leeftijd
vanaf 18 jaar

Gebruiksadvies
niet ic.m. eten of drinken innemen volg doseerschema bijsluiter

Contra-indicatie
Niet roker of jonger dan 18 jaar.

Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts

Gebruik tijdens borstvoeding
Overleg arts

Niet te gebruiken bij

Hartklachten, hoge bloeddruk, allergische reacties, lever- en nieraandoeningen, overactieve schildklier, tumor bijnier, maag- of darmzweer, oesofagitis. Niet i.c.m andere geneesmiddelen.Niet langer dan 6 maanden gebruiken.

Risicowaarschuwing
Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. Maximaal 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts. Tijdens het sprayen niet inhaleren en na het sprayen een aantal seconden niet slikken, niet eten en drinken rond het moment van toedienen. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Actief bestanddeel

Nicotine.

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Bij gebruik van medicijnen als theofylline, antidepressiva, antipsychotica, bètablokkers, medicijnen tegen hartritmestoornissen of tegen kanker. Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Bij (ernstig) astma of COPD, hartaandoeningen en/of diabetes. Bij eerdere stoppogingen zonder resultaat.

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

    

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Bij stoppen met roken

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Spray voor oromucusaal gebruik

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Bewaren beneden 30°C.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Buiten het zicht en het bereik van kinderen houden. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Doseringrestrictie

Dosering: Er mogen tot 4 verstuivingen per uur gebruikt worden. Gebruik niet meer dan 2 verstuivingen per toediening en niet meer dan 64 verstuivingen (4 verstuivingen per uur, gedurende 16 uur) in een periode van 24 uur.

Gebruiksbeperkingen

Het risico om weer te gaan roken, is de eerste 3 tot 4 maanden het hoogst. Stop het gebruik van Nicorette spray dus niet te vlug tijdens deze kritische periode. Nicorette spray mag niet gebruikt worden wanneer u: - overgevoelig bent voor nicotine of voor een van de hulpstoffen; - een ernstige hartaandoening heeft (een recent hartinfarct; hartrimestoornissen; beklemmend, pijnlijk gevoel op de borst (angina pectoris); of een zogenaamde Prinzmetal angina); - recent een hersenbloeding (beroerte) heeft gehad; - een ontsteking in de mond, keel of slokdarm heeft. Bij zwangerschap of borstvoeding: zie bijsluiter.

Samenstelling

Samenstelling: 1 mg/Spray Nicotine

Toedieningsvorm

Mondspray

Contactinformatie

Contactnaam

Johnson & Johnson Consumer B.V.

Communicatieadres

Computerweg 14
3821 AB Amersfoort

Contact type

Consumentenservice

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Stoppen met roken
  5. Nicorette Freshmint Mondspray
Trekpleister logo

back to top