false
Nicorette Classic Nicotinekauwgum
105 stuks
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Stoppen met roken
  5. Nicorette Classic Nicotinekauwgum

Nicorette Classic Nicotinekauwgum

105 stuks

Productinformatie

Nicorette Classic Nicotinekauwgum bestrijdt de drang naar nicotine en de ontwenningsverschijnselen die optreden wanneer je stopt met roken, en voorkomt op die manier dat rokers die gemotiveerd zijn om te stoppen terugvallen.

Nicorette Classic Nicotinekauwgum is geschikt voor rokers die maximaal 20 sigaretten per dag roken en die een flexibele benadering willen om de zin in roken te bedwingen, waar en wanneer het nodig is.

Hoe gebruik je Nicorette Classic Nicotinekauwgum?
• Kauw de kauwgom traag
• In de meeste gevallen zijn 8 tot 12 kauwgommen per dag voldoende, tot een maximum van 24 per dag. Het is niet aan te raden de behandeling langer dan 1 jaar voort te zetten.

Specificaties van Nicorette Classic Nicotinekauwgum
De kauwgom is geschikt voor zowel een directe rookstop als voor stapsgewijs stoppen met roken.

Medische informatie
Nicorette Classic Nicotinekauwgum moet bij voorkeur worden gebruikt in combinatie met een gedragsondersteunend programma. Lees voor gebruik de bijsluiter. Het werkzame bestanddeel is nicotine. Niet gebruiken wanneer je een ernstige hartaandoening hebt of recent een beroerte hebt gehad. Niet gebruiken indien je jonger bent dan 18 jaar of indien je nog nooit gerookt hebt. Niet gebruiken tijdens de borstvoeding. Raadpleeg je arts voordat je het product gebruikt tijdens je zwangerschap.

RVG-UAD 9155

Toepassingsvorm
kauwgom

EAN code: 3574661243597, 8713332011126

Functionele Naam
Suikervrij Nicotine Kauwgom

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Volledige Omschrijving
Nicorette Nicotine Kauwgom Suikervrij 2 mg 105 Stuks Doos

Inhoud (Netto)
105 stuks

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Hulpmiddel bij het stoppen met roken.

Dosering

1, naar behoefte

Maximale dagdosering

14 per dag

Leeftijdsindicatie

vanaf 18 jaar

Gebruiksinstructie

gebruik 15 minuten voor en tijdens het kauwen geen zure dranken

langzaam en met tussenpozen kauwen, na ongeveer 30 minuten is alle beschikbare nicotine vrijgekomen. Niet langer dan 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts.

Bewaaradvies

Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.

Verwijderinstructie

Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.

Houdbaarheid na opening

Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.

Gebruik tijdens zwangerschap

Overleg arts

Gebruik tijdens borstvoeding

Overleg arts

Gebruiksbeperking

Overleg voor gebruik met arts bij hart of vaatklachten, allergische reacties, lever- of nieraandoening, diabetes, overactieve schildklier, tumor bijniermerg, maagzweer, slokdarmontsteking. Intolerantie bepaalde suikers. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter.

Niet te gebruiken bij

* Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
* Ernstige hartaandoening, recente hersenbloeding, ontsteking mond, keel of slokdarm.

Risicowaarschuwing

* Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar of zonder overleg met arts bij ontstekingen in mond, keel of slokdarm.
* Maximaal 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts. Geen koffie, vruchtensap of frisdrank drinken gedurende 15 minuten voor en tijdens gebruik.
* Buiten bereik van kinderen bewaren.

Actief bestanddeel

nicotine 2mg

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

* Bij gebruik van medicijnen als theofylline, antidepressiva, antipsychotica, bètablokkers, medicijnen tegen hartritmestoornissen of tegen kanker.
* Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Bij (ernstig) astma of COPD, hartaandoeningen en/of diabetes.
* Bij eerdere stoppogingen zonder resultaat.

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

    

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Voedingswaardeclaim

suikervrij

Gezondheidsclaim

Bij stoppen met roken#Nicorette wordt gebruikt om de sterke behoefte aan nicotine die mensen kunnen krijgen bij het stoppen met roken, te bestrijden.

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Oromucosaal gebruik.
BELANGRIJK: Nicorette kauwgom moet gekauwd worden op een bijzondere manier om effect te hebben. Volg daarom de gebruiksinstructies hieronder vermeld (± 30 minuten per kauwgom):
Langzaam en met tussenpozen kauwen
Begin opnieuw te kauwen als de smaak afneemt
De specifieke smaak treedt op
“Parkeer” de kauwgom achter een kies

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Bewaren beneden 25°C.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Buiten het zicht en het bereik van kinderen houden. Lees voor het gebruik de bijsluiter.

Doseringrestrictie

Dosering Direct stoppen U neemt één Nicorette kauwgom wanneer u de behoefte voelt om te roken. u mag maximaal 14 kauwgommen per dag gebruiken. Het risico om weer te gaan roken, is de eerste 3 tot 4 maanden het hoogst. Stop het gebruik van Nicorette dus niet te vlug tijdens deze kritische periode. Eerst minderen, dan stoppen Eerst minderen: Vervang zoveel mogelijk uw sigaret door een kauwgom. Dan stoppen: Als u er klaar voor bent, kunt u volledig stoppen met roken.

Gebruiksbeperkingen

Niet gebruiken na: zie verpakking. Nicorette 2 mg mag niet worden gebruikt wanneer u: - overgevoelig bent voor nicotine of voor één van de hulpstoffen; - een ernstige hartaandoening heeft (een recent hartinfarct; hartritmestoornissen; beklemmend, pijnlijk gevoel op de borst (angina pectoris); of een zogenaamde Prinzmetal angina); - recent een hersenbloeding (beroerte) heeft gehad; - een ontsteking in de mond, keel of slokdarm heeft.

Samenstelling

Samenstelling:Het werkzaam bestanddeel is nicotine. Elke kauwgom bevat nicotineresinaat, overeenkomend met 2 mg nicotine.

Toedieningsvorm

kauwgom

Contactinformatie

Contactnaam

Johnson & Johnson Consumer B.V.

Communicatieadres

Computerweg 14, 3821 AB Amersfoort

Contact type

Consumentenservice

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Stoppen met roken
  5. Nicorette Classic Nicotinekauwgum
Trekpleister logo

back to top