false
Natterman Bronchicum Extra Sterk Hoestsiroop
100ml - hoe stuks
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Luchtwegen
  5. Natterman Bronchicum Extra Sterk Hoestsiroop

Natterman Bronchicum Extra Sterk Hoestsiroop

100ml - hoe stuks

Productinformatie

Natterman Bronchicum Extra Sterk Hoestsiroop werkt verlichtend en verzachtend bij droge hoestklachten. De hoestsiroop bevat codeïne dat een hoestprikkel dempende werking heeft en een kruidentincturen voor de verzachtende werking.

Natterman Bronchicum Hoestsiroop werkt verlichtend en verzachtend bij hoestklachten voor kinderen vanaf 12 jaar en voor volwassenen. De siroop onderdrukt de hoest. Bij de verpakking is een handig maatbekertje met deelstrepen toegevoegd om de dosering van 20 ml per keer juist af te kunnen meten. De werkzame stof in deze hoestsiroop is codeïne.

Over Natterman Bronchicum Extra Sterk:
• Ter verlichting van hoestklachten
• Hoeststillend, verzachtend en bevordert het ophoesten van longslijm
• Te gebruiken vanaf 12 jaar

Gebruiksaanwijzing en dosering:
Volwassenen: 20 ml per keer, maximaal 4 maal per dag. Kinderen in de leeftijd van 12 jaar tot 18 jaar: 20 ml per keer, maximaal 4 maal per dag.

Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar. Natterman Bronchicum Extra Sterk is niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen in de leeftijd van 12 jaar tot 18 jaar die een verminderde ademhalingsfunctie hebben. Bij de verpakking is een maatbeker met deelstrepen gevoegd. Neem nooit een dubbele dosis van Natterman Bronchicum Extra Sterk om zo de vergeten dosis in te halen. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals je arts, of apotheker of verpleegkundige je dat heeft verteld. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met je arts of, apotheker of verpleegkundige.

Samenstelling:
De werkzame stof in dit middel is codeïnefosfaathemihydraat. 5 ml bevat 2,5 mg codeïnefosfaathemihydraat, overeenkomend met 1,95 mg codeïnemonohydraat. Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn: natriumbenzoaat, honing, saccharose, glucose, samengestelde tijmtinctuur (grindelïatinctuur, pimperneltinctuur, sleutelbloemworteltinctuur, tijmtinctuur, ethanol, gezuiverd water), melrosum tinctuur (sleutelbloemworteltinctuur, roostinctuur, ethanol, gezuiverd water), rozenolie, citroenzuur en gezuiverd water.

EAN code: 8713304946012, 8717154530018, 8712172018432

Leeftijdsindicatie vanaf
12

Functionele Naam
hoestsiroop

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Nee

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Volledige Omschrijving
Natterman Bronchicum Extra Sterk 100ml

Inhoud (Netto)
100 ml

Registratie Nummer
26446=03732

Afleverstatus
RVG UAD

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Ter verlichting van droge hoestklachten.

Dosering

20 ml, afhankelijk leeftijd

Maximale dagdosering

20 ml per keer, maximaal 4x per dag

Leeftijdsindicatie

vanaf 12 jaar

Gebruiksinstructie

Juiste hoeveelheid afmeten in bijgeleverde maatbeker

Bewaaradvies

Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.

Verwijderinstructie

Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.

Houdbaarheid na opening

Na opening 6 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking en inhoud achter ' Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.

Gebruik tijdens zwangerschap

Overleg arts

Gebruik tijdens borstvoeding

Nee

Gebruiksbeperking

* Kan het reactievermogen beïnvloeden.
* Niet samen gebruiken met middelen met een remmende werking op zenuwstelsel, zie bijsluiter.
* Niet bij fructoseintolerantie, glucose-galactosemalabsorptie syndroom en sucrase-isomaltase deficiëntie.
* Niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen in de leeftijd van 12 jaar tot 18 jaar die een verminderde ademhalingsfunctie hebben.
* Niet langer dan 14 dagen gebruiken.

Niet te gebruiken bij

Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Kinderen jonger dan 12 jaar, borstvoeding, diabetici, verminderde ademhalingsreserve, leverfunctiestoornis, beschadiging of letsel aan schedel.

Risicowaarschuwing

* Dit geneesmiddel kan de reactiesnelheid verminderen, en daarom gevaarlijk zijn bij autorijden en bij gebruik van machines. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen.
* Als er verstopping, misselijkheid, braken, duizeligheid, hartkloppingen en jeuk optreden na gebruik: direct stoppen met innemen.
* Dit middel niet gebruiken bij ophoesten van slijm en niet langer dan 2-3 dagen.
* Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar, astma/COPD, een hersenziekte, epilepsie of slechte leverfunctie, bij zwangerschap of borstvoeding.
* Overleg eerst met arts als u andere medicijnen gebruikt of als het gaat om een andere aandoening dan hoest.
* Geen alcohol bij gebruiken.
* Dit middel bevat alcohol.
* Dit middel kan soms verslavend werken.

Actief bestanddeel

codeïnefosfaat-hemihydraat 0.5mg/ml

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

* Als het gaat om kinderen jonger dan 3 maanden.
* Bij een hoest die al langer dan 3 weken bestaat of als vermoedelijke bijwerking van een medicijn (bijv. bepaalde bloeddrukverlagers).
* Bij ongerustheid over de hoest.

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

    

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Ter verlichting van droge hoestklachten.

Ingrediëntendeclaratie

Ingrediënten: Hulpstoffen: natriumbenzoaat, honing, sacharose, glucose, samengestelde tijmtinctuur (grindelïatinctuur, pimperneltinctuur, sleutelbloemworteltinctuur, tijmtinctuur, ethanol, gezuiverd water), melrosum tinctuur (sleutelbloemworteltinctuur, roostinctuur, ethanol, gezuiverd water), rozenolie, citroenzuur, gezuiverd water.

Gebruiksaanwijzing

Bereidingsinstructies

Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Na opening van de fles nog 6 maanden houdbaar. Bewaren beneden 25 °C.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Lees voor het gebruik de bijsluiter. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Doseringrestrictie

Volwassenen en kinderen v.a. 12 jaar: 20 ml per keer, max. 4x per dag.

Gebruiksbeperkingen

Niet gebruiken bij: • kinderen onder 12 jaar • borstvoeding • verminderde ademhalingsreserve • niet goed werkende lever • schedelletsel • overgevoeligheid voor één van de bestanddelen • jongeren met een verminderde ademhalingsfunctie • patiënten die codeïne erg snel omzetten (metaboliseren). Dit product kan de rijvaardigheid beïnvloeden.

Samenstelling

Samenstelling: werkzame stof: Codeïnefosfaathemihydraat. hulpstoffen: o.a. natriumbenzoaat (E211), sacharose, glucose en ethanol.

Toedieningsvorm

stroop

Contactinformatie

Contactnaam

Vemedia Manufacturing BV

Communicatieadres

Verrijn Stuartweg 60, 1112 AX Diemen

Contact type

Licentiehouder

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Luchtwegen
  5. Natterman Bronchicum Extra Sterk Hoestsiroop
Trekpleister logo

back to top