false

Het MVO van Trekpleister

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Trekpleister

Als grote retailer staan wij midden in de maatschappij en voelen wij ons verantwoordelijk voor onze omgeving. Wij willen daarbij een actieve bijdrage leveren aan een gezondere toekomst voor iedereen. Dat is voor ons de kern van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een gezonde toekomst kan niet zonder een gezonde omgeving. Daarom ondernemen wij steeds meer op een duurzame wijze, met respect voor mens, dier en hier.

Veel van onze klanten maken zich bijvoorbeeld zorgen over belangrijke onderwerpen als de opwarming van de aarde en oceanen waarin grote hoeveelheden plastic drijven. We luisteren naar wat onze klanten belangrijk vinden. Daarom kijken we bijvoorbeeld goed naar hoe en waar we ons energieverbruik kunnen reduceren en onze CO2-uitstoot kunnen verminderen. Ook kijken we kritisch naar de grondstoffen en verpakkingen van onze producten. Onze klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat we waar mogelijk bewuste keuzes maken rondom duurzaamheid. Zowel tijdens de productie (zoals voor grondstoffen, verpakkingen en arbeidsomstandigheden) als tijdens het transport (zoals voor energieverbruik en CO2-uitstoot).

Ons MVO-beleid rust op vier pilaren:
  • Duurzaam assortiment (Marketplace)
  • Goed werkgeverschap (Workplace)
  • Maatschappelijke betrokkenheid (Community)
  • Milieu (Environment)
In ons MVO-verslag gaan wij dieper in op ons MVO-beleid voor de komende jaren en op de niet-financiële resultaten en ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Je vindt ons laatste MVO-verslag hier.
marketplace.png

Duurzamer assortiment

In onze winkels bieden we onze klanten een breed assortiment met scherpe prijzen en verrassende aanbiedingen. We streven daarbij naar een assortiment met een ruime keuze aan duurzame producten en die waar mogelijk ook passen bij een gezonde levensstijl. Wij richten ons daarbij op de producten die we aanbieden onder ons eigen merk. Voor deze producten zijn we immers zelf verantwoordelijk voor de grondstoffen, verpakkingen en de productie. Zo zijn wij bijvoorbeeld partner van het Better Cotton Initiative (BCI), het grootste duurzame katoen samenwerkingsverband ter wereld. Ons doel is om in 2025 minimaal 80% van alle katoen in ons eigen merk textiel via het BCI systeem in te kopen. Dit systeem werkt via een massa balans, zie ook https://bettercotton.org/massbalance. Naast Better Cotton (Better Cotton Initiative), zal de overige 20% katoen in ons eigen merk textiel in 2025 van biologisch katoen en gerecycled katoen gemaakt zijn.

Goed werkgeverschap

Enthousiaste en klantvriendelijke medewerkers vormen het hart en het gezicht van onze organisatie. Wij richten ons daarom op het versterken van duurzame inzetbaarheid en de productiviteit van onze mensen. Dit doen wij door te sturen op vitaliteit, betrokkenheid en mobiliteit. Wij investeren in onze mensen en hun kansen. Wij stimuleren medewerkers hun talenten te ontwikkelen en hen de ruimte geven zodat ze op het juiste moment de juiste keuzes kunnen maken op hun carrière pad.
workplace.png
community.png

Maatschappelijke betrokkenheid

Met onze producten, websites en de lokale aanwezigheid van onze winkels kunnen wij klanten heel gericht activeren om bewust duurzame uitdagingen aan te gaan, zoals bewust om te gaan met plastic en de duurzaamheid van producten. Maar wij kunnen hen zo ook goed helpen bij het maken van bewuste keuzes voor bijvoorbeeld een gezondere levensstijl. Samen met relevante goede doelen willen wij invulling geven aan onze maatschappelijke betrokkenheid op thema’s die belangrijk zijn voor onze klanten en medewerkers.

Milieu

Als retailer die midden in de samenleving staat, begrijpen wij dat onze activiteiten niet alleen impact hebben op mensen, maar ook op het milieu. We nemen onze verantwoordelijkheid door onze milieu-impact van onze eigen bedrijfsvoering zoveel mogelijk te verkleinen. Een gezondere toekomst van de aarde is van groot belang voor mensen en hun gezondheid en voor ons als bedrijf. Wij streven er dan ook naar dat wij met onze ecologische voetafdruk een positieve impact kunnen gaan creëren.
environment.png
Trekpleister logo

back to top