false

5 mascara tips voor mooie wimpers

Als je droomt van verleidelijk lange wimpers, maar van nature juist hele korte exemplaren hebt, zijn er verschillende manieren om de natuur een handje te helpen. Ga niet gelijk aan de slag gaat met nepwimpers en extensies, maar beantwoord eerst de volgende vraag: Haal je wel alles uit je favo mascara? Want met onze tips en trucjes heb je misschien genoeg aan een simpele, magische borstelbeweging.

 Mascara vanaf 1.99

1. Krijg de techniek onder de knie
De manier waarop je jouw mascara aanbrengt, bepaalt je uiteindelijke look. Als je gewoon heel veel laagjes over elkaar aanbrengt, is het resultaat een soort spinnenweb. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar als je het borsteltje in een zigzagbeweging van de wortel naar de punt van je wimpers beweegt, weet je zeker dat er op elke wimper een gelijkmatig laagje terechtkomt. Het is niet alleen belangrijk om de mascara goed aan te brengen. Haal het borsteltje ook op de juiste manier uit het flesje. Draai het borsteltje altijd even rond voordat je het uit het flesje haalt. Vermijd pompbewegingen, daar droogt de mascara van uit.

2. De wimpertang verwarmen
Als je steile wimpers hebt, is het een must om een wimpertang te gebruiken voordat je mascara aanbrengt. Om het effect van dit beautyhulpmiddel te vergroten, is het een goed idee om de tang voor gebruik even met een föhn te verwarmen. Een paar seconden is genoeg, je wilt niet dat de wimpertang te heet wordt. Test de temperatuur van de tang altijd eerst op de achterkant van je hand voordat je met je wimpers aan de slag gaat. Laat de tang afkoelen totdat de temperatuur voor jou goed aanvoelt.

3. Buig het borsteltje in vorm
Als je handen een beetje trillen bij het aanbrengen van de mascara, buig het borsteltje dan in de juiste vorm zodat hij gemakkelijker te beheersen is. Zo kom je ook makkelijker bij lastig te bereiken wimpers, vooral degene onder je ogen en in de hoekjes. Let op, niet alle mascara's zijn hiervoor geschikt. Kijk eerst of je jouw borsteltje kan buigen.

4. Verwijder de klontjes van de borstel
Heb je net een nieuwe mascara bemachtigd en wil je hem gelijk uitproberen? De kans is groot dat de mascara de eerste keer nog een beetje klonterig is. Dat komt omdat er te veel product op het borsteltje zit. Veeg het borsteltje even over een papieren doekje voordat je de mascara gebruikt. Zo weet je zeker dat er niet te veel mascara op je wimpers terechtkomt. Als je het tegenovergestelde probleem hebt en probeert zo lang mogelijk te genieten van een oudere mascara, zet de mascara dan voor gebruik in een glas lauwwarm water. Een snelle, gemakkelijke beautytip!

5. Borstel je wimpers
Borstel je wimpers altijd voordat je mascara op doet. Zo haal je het meeste uit je natuurlijke wimpers. De wimpers worden namelijk van elkaar gescheiden, zodat er bij het aanbrengen een laagje mascara op elk haartje komt. Dit zorgt voor een dramatische, gedefinieerde look.

Trekpleister logo

back to top