false
Lamisil Voetschimmelspray
15ml
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Voet
  4. Voetschimmel
  5. Lamisil Voetschimmelspray

Productinformatie

Lamisil Spray werkt verzachtend en verzorgend en is een tot twee keer kortere behandeling* tegen voetschimmel, ook wel zwemmerseczeem of atletenvoet genoemd.

Lamisil Spray, met als werkzame stof terbinafine, doodt de schimmel in de huid. Lamisil Spray is erg handig in gebruik en een hygiënische manier om het product aan te brengen. Ook werkt Lamisil Spray verkoelend bij jeuk.

Lamisil Spray bestrijdt voetschimmel met een behandeling van slechts 7 dagen**. Met maar 1 keer aanbrengen per dag. Lamisil Spray zorgt met minder keer aanbrengen voor een effectieve behandeling. Een belangrijk verschil tussen de werkzame stoffen voor een voetschimmelbehandeling is het aantal keer aanbrengen***.

Na het behandelen met Lamisil Spray zou je huid er na een paar dagen al veel beter uit moeten zien, maar het kan tot 4 weken duren voor je huid weer helemaal genezen is. Lamisil Spray hoeft en mag niet gebruikt te worden tot de verschijnselen volledig zijn verdwenen.

Wanneer heb je voetschimmel?
Voetschimmel, zwemmerseczeem of atleetvoet kun je ongemerkt hebben. Symptomen kunnen zijn:
• Kloofjes tussen je tenen
• Rode schilfering tussen je tenen
• Last van zweetvoeten
• Last van jeuk of een branderig gevoel tussen je tenen
• In het verleden last gehad van voetschimmel

De klachten die bij voetschimmel kunnen horen zijn jeuk, roodheid, een branderig gevoel en schilfering tussen de tenen/voetzolen. Soms ontstaan er ook kloofjes, vooral tussen de tenen. Meestal start de voetschimmel in de ruimte tussen de 4e en de 5e teen. De infectie kan zich verspreiden over de voetzool, de voetrug en de ruimtes tussen de andere tenen.

Wat is de beste behandeling bij voetschimmel?
Voetschimmel wordt niet altijd goed behandeld. Cosmetica zoals een hydraterende lotion, kruiden of niet behandelen zijn geen behandeling tegen voetschimmel. Een goede behandeling is een antischimmelmiddel, zoals Lamisil Spray, waarbij de behandeling volledig dient te worden afgemaakt.

Naast voetschimmel kan schimmel ook voorkomen elders op het lichaam. Twee veel voorkomende oppervlakkige lichaam schimmels die met Lamisil Spray behandeld kunnen worden zijn Ringworm (Tinea Corporius) (7 dagen behandelen, 1 maal per dag) en Pytiriasis Versicolor (7 dagen behandelen, 2 maal per dag). Met hardnekkige schimmels raden we je aan je huisarts te raadplegen.

* Vergeleken met producten die azol bevatten, gedurende een behandeling van 2 tot 6 weken ** Behandeling met Lamisil gedurende 7 dagen, zoals beschreven in de bijsluiter
*** SPC/bijsluiter clotrimazol, miconazol, terbinafine

Lamisil (terbinafine) is een geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter. CHNL/CHLAM/0003/19 KOAG KAG: 309-0220-0533

RVG-UAD 21006

Toepassingsvorm
spray

EAN code: 8713177000729

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Voetschimmel zoals atleetvoet of zwemmerseczeem.

Dosering
1-2 keer

Maximale dosering
1-2x, afhankelijk klacht

Leeftijd
vanaf 18 jaar

Gebruiksadvies
aangedane huid zorgvuldig wassen en drogen, op en rondom aangedane huid sprayen tot goed nat is 7 dagen achtereen gebruiken, onregelmatig gebruik of voortijdig stoppen keren klachten terug

Contra-indicatie
Kinderen en adolescenten jonger dan 18 jaar.

Gebruik tijdens zwangerschap
Nee

Gebruik tijdens borstvoeding
Nee

Niet te gebruiken bij

Alleen uitwendig gebruik. Niet i.c.m. andere geneesmiddelen op behandelde huid. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Zonder overleg met een arts niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Contact met de ogen vermijden. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. Niet inhaleren.

Actief bestanddeel

De werkzame stof is terbinafine hydrochloride

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als de gebruiker diabetes heeft. Indien de behandeling, uitgevoerd volgens gebruikinstructies bijsluiter en hygiënische maatregelen zijn toegepast en na 2-4 weken niet heeft geleid tot vermindering klachten. Als de schimmel de nagels heeft aangetast en klachten geeft.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan een van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0900-8758000 (35ct per gesprek). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Etiketinformatie

Hoewel wij zorg en aandacht besteden aan de etiketinformatie op internet kan het zijn dat deze afwijkt van de etiketinformatie op het product. Ten aanzien hiervan aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Lees daarom altijd de etiketinformatie op het product dat je thuis ontvangt.

Ingrediëntendeclaratie

hulpstoffen : Ethanol (23,5% g/g), propyleenglycol, cetomacrogol 1000, gezuiverd water

Belangrijk

Verplichte algemene melding

lees voor gebruik de bijsluiter.

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Voor uitwendig gebruik.

Doseringrestrictie

Voetschimmel : 1 maal per dag aanbrengen gedurende 1 week. Spray goed verdelen over de te behandelen plek, vooral tussen de tenen.

Ringworm (tinea corporis) : 1 maal per dag gedurende 1 week.

Pityriasis versicolor : 1 tot 2 maal per dag gedurende 1 week.

Gebruiksbeperkingen

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor terbinafine of één van de overige bestanddelen van de spray.

Niet gebruiken bij kinderen.

Samenstelling

per gram spray : terbinafine hydrochloride 10 mg/g

Toedieningsvorm

huidspray

Contactinformatie

Contactnaam

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

Communicatieadres

Postbus 757, 3700 AT Zeist

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is op dit moment niet mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Wel kun je je bestelling thuis laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Vanwege drukte kan de levertijd langer zijn dan je van ons gewend bent. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Voet
  4. Voetschimmel
  5. Lamisil Voetschimmelspray
Trekpleister logo

back to top