false
Imodium Diarree Capsules
10 stuks
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Spijsvertering
  5. Imodium Diarree Capsules

Imodium Diarree Capsules

10 stuks

Productinformatie

Imodium Diarree Capsules bevatten loperamide voor het verlichten van diarree. De capsules helpen het normale ritme van je darmen herstellen.

Imodium Diarree Capsules maken je stoelgang weer vaster en laten de symptomen van diarree verdwijnen. Zo wordt uitdroging door verlies van vocht en mineralen voorkomen.

Imodium Diarree Capsules zijn ook geschikt voor gebruik bij reizigersdiarree. De capsules bevatten 2 mg loperamide, dit wordt gebruikt bij de symptomatische behandeling van acute diarree (plotselinge, kortstondige) en chronische diarree van diverse oorzaken.

Hoe gebruik je de Imodium Diarree Capsules?
• Ouder dan 6 jaar:
Eén capsule na elke losse stoelgang. Maximaal drie per 20 kg lichaamsgewicht per dag. Nooit meer dan 8 per dag.
• Ouder dan 18 jaar:
Twee capsules, vervolgens één capsule na elke losse stoelgang. Maximaal acht per dag.

Medische informatie
Deze 2mg orodispergeerbare tabletten en harde capsules zijn een geneesmiddel (lees voor gebruik de bijsluiter). De werkzame stof is loperamide. Niet gebruiken bij diarree als gevolg van bepaalde vergiftigingen, een megacolon, een ernstige darmontsteking, doorlekken van waterige ontlasting bij gelijktijdige verstopping, aanhoudende buikpijn, ontlasting die bloed of slijm bevat, hoge koorts, overgevoeligheid voor loperamide of één van de andere bestanddelen. De capsules zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar.

RVG-AV 6945

Toepassingsvorm
capsule

EAN code: 3574661132129, 8713074200192

Leeftijdsindicatie vanaf
8

Functionele Naam
Antidiarrheal

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Volledige Omschrijving
IMODIUM CAPS 2MG 10 NL

Inhoud (Netto)
10 stuks

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Acute of chronische diarree.

Dosering
1-2 tabletten per keer, afhankelijk leeftijd

Maximale dosering
3-8 tabletten, afhankelijk gewicht

Leeftijd
vanaf 8 jaar

Gebruiksadvies
in geheel doorslikken met ruime hoeveelheid water

Contra-indicatie
Kinderen jonger dan 2 jaar. Capsules niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. Bij oorzaak vergiftiging, megacolon, verstopping darmen, waterige/slijm ontlasting door voedselvergiftiging of infectie/ontsteking darmen, aanhoudende buikpijn, koorts en/of als uw ontlasting slijm en/of bloed bevat. Gevallen waarbij normale darmbewegingen niet mogen worden onderdrukt.

Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts

Gebruik tijdens borstvoeding
Nee

Niet te gebruiken bij

Intolerantie bepaalde suikers. Niet i.c.m. bepaalde andere geneesmiddelen. Kan vermoeidheid, duizeligheid of sufheid veroorzaken. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Dit middel niet langer dan 2 dagen achtereen gebruiken. Veel drinken om uitdroging te voorkomen. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 8 jaar, bij slechte leverfunctie, bij zwangerschap of borstvoeding. Gebruik stoppen als de ontlasting vaster wordt of langer dan 12 uur uitblijft.

Actief bestanddeel

loperamide

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als er ook sprake is van koorts, bloed bij ontlasting of aanhoudende buikpijn. Bij meer dan 6x per dag waterdunne diarree gedurende 3 dagen of 6x per dag waterdunne diarre bij kind jonger dan 2 of volwassene ouder dan 70 dan na 1 dag. Bij waterdunne diarree die vaak optreedt, met aanhoudend braken en erg weinig drinken, opvallende dorst. Bij gebruik medicijnen met kans op uitdroging of bijwerking diarree of verhogen kans op bijwerkingen bij diarree. Bij uitdrogingsverschijnselen zoals sufheid, verwardheid, gevoel flauw te vallen, weinig plassen, donkere urine.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

  

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Belangrijk

Gebruiksbeperkingen

Kinderen van 2 tot 8 jaar mogen geen Imodium capsules gebruiken, maar wel een andere toedieningsvorm waarmee een lagere dosering kan worden bereikt, bijvoorbeeld een drank. Niet te gebruiken bij: - overgevoeligheid voor loperamidehydrochloride of één van de andere bestanddelen - kinderen jonger dan 8 jaar - diarree als gevolg van bepaalde vergiftigingen - een megacolon (sterk verwijde dikke darm) - doorlekken van waterige ontlasting bij gelijktijdige verstopping - aanhoudende buikpijn, hoge koorts en/of bloed en/of slijm in de ontlasting - een ernstige darmontsteking of bacteriële ontsteking van dikke of dunne darm - wanneer de normale darmbewegingen niet mogen worden onderdrukt.

Samenstelling

Samenstelling:Elke capsule bevat 2 mg loperamidehydrochloride

Toedieningsvorm

harde capsules

Contactinformatie

Contactnaam

Johnson & Johnson Consumer B.V.

Contact type

Niet gespecificeerd

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Spijsvertering
  5. Imodium Diarree Capsules
Trekpleister logo

back to top