false

Alles wat je moet weten over kammen en borstels

Misschien gebruik je al jaren dezelfde kam of borstel. Maar als je last hebt van haar dat afbreekt of uitvalt, zou dat best eens te maken kunnen hebben met slechte kam- en borstelgewoonten. Kom te weten wat voor jou de beste optie is en geniet van zacht, glad haar dat je probleemloos kunt stylen

Platte borstel: Een borstel met een plat oppervlak die ideaal is om te gebruiken voordat je je haar steil maakt. Deze borstel is vooral handig als je lang haar hebt, want je kunt er meer volume mee creëren bij de kruin, klitten uit je haar halen en je haar glad borstelen. Als je snel statisch haar hebt, ga dan voor een platte borstel van hout, want een kunststof borstel zorgt voor meer statische lading.

Borstel en kammen


Verwarmde stijlborstel: Deze revolutionaire borstel heeft ventilatiegaatjes, zodat de lucht tussen je haar door beweegt en elke streng afzonderlijk droogt. Dankzij de verwarmde cilinder kun je het haar tegelijkertijd stylen en borstelen. Vreemde kronkels worden verwijderd en je haar krijgt meer volume.

Visgraatborstel: Deze borstel heeft zijn naam te danken aan de ventilatiegaatjes tussen de borstelharen. Daarom is hij heel handig om te gebruiken tijdens het föhnen: er komt meer warmte bij het haar, waardoor het sneller droogt en mooi gaat golven. Je haar danst en glanst en blijft perfect in model zitten. Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, ga dan voor een visgraatborstel met ronde pennen. Die zijn namelijk zachter.

Anti-klitborstel: Heb je dik haar waar snel klitten en knopen in komen? Dan is een anti-klitborstel wat je nodig hebt. Deze borstel is ontworpen om klitten voorzichtig uit het haar te verwijderen zonder dat je aan het haar hoeft te trekken. Trekken leidt namelijk tot haaruitval en gespleten haarpunten. De anti-klitborstel is zacht voor het haar, maar maximaal effectief, en kan zelfs worden gebruikt om haarextensies door te borstelen. Gebruik hem op nat of droog haar en zeg klitten vaarwel.

Kammen

Puntkam: De puntkam kan grof of fijn zijn en heeft een scherp uiteinde waarmee je haar kunt verdelen. En bij het verdelen kun je lekker creatief zijn: een scheiding in het midden, zigzaggen, het komt allemaal netjes voor elkaar. Deze kam kan worden gebruikt voor dik en fijn haar en is ideaal om het haar bij de wortel tegen de groeirichting in te kammen om volume te creëren.

Afrokam: Deze kam is speciaal ontworpen voor kroeshaar en zorgt ervoor dat afrokrullen handelbaar zijn en gemakkelijker kunnen worden gestyled. De grove kam zorgt ervoor dat het haar niet samenklit, maar juist losser wordt en goed kan worden verdeeld en gestyled. Grove/fijne kam: Multifunctionele kam voor alle haartypes en lengtes. Gebruik hem nadat je je haar hebt gewassen om klitten te verwijderen of om volume te creëren door je haar tegen de groeirichting in te kammen. Je bent in een handomdraai klaar voor de dansvloer!

Trekpleister logo

back to top