false

Griep en verkoudheid

Griep of verkoudheid, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Vooral in de wintermaanden grijpen griep- en verkoudheidsvirussen om zich heen. Door jouw immuunsysteem een boost te geven, zou je heel wat virussen kunnen voorkomen. Maar hoe werkt dat immuunsysteem eigenlijk?

Het immuunsysteem beschermt je tegen indringers van buitenaf. Het wordt ook wel natuurlijke weerstand genoemd. Het is ontworpen om het lichaam te verdedigen tegen lichaamsvreemde stoffen als bacteriën, virussen, schimmels, parasieten en gifstoffen. Daarom is de beste remedie tegen griep en verkoudheid een goede weerstand.

Hoe zorg je voor een goede weerstand?

Je kan zelf een hoop doen om jouw weerstand te verbeteren en minder vatbaar te zijn voor griep en verkoudheid. Wij geven je graag een aantal tips voor het behouden van een goede weerstand:

Eet gezond
Een groot gedeelte van jouw weerstand wordt in de buik bepaald en daarom is het belangrijk om gezond te eten. In gezonde gerechten zitten vitaminen, mineralen, vezels, antioxidanten en goede vetten. Deze zorgen ervoor dat jouw darmflora gezond blijft. Eet dus gevarieerd en minstens 2 stuks fruit én 2 ons groenten per dag. Kom je niet aan de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen per dag? Vul jouw voeding dan aan met voedingssupplementen. Het schap bij Trekpleister is hier rijk mee gevuld! Ga naar één van onze winkels voor alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt. Heb je vragen? Onze (assistent-) drogist helpt je graag.

Drink voldoende

Als je te weinig drinkt, dan worden de afvalstoffen niet afgevoerd. Probeer iedere dag anderhalf tot twee liter water te drinken. Thee, vruchtensappen of sportdrankjes mogen ook.

Rust en regelmaat
Kies voor een verstandig leefpatroon. Neem rust op genoeg momenten en zorg voor voldoende slaap. Wanneer je slaapt, krijgt het lichaam namelijk de tijd om zich te herstellen en weer op krachten te komen.

Verzorg jouw lichaam goed
Een goede persoonlijke hygiëne helpt jouw weerstand te vergroten. Je komt dan bijvoorbeeld minder snel in aanraking met ziekteverwekkers die zich schuil houden in het vuil. Was de handen regelmatig en neem wat vaker een lekkere douche of ontspannen bad.

Trekpleister logo

back to top