background image
Actie Beauty Baby Verzorging Gezondheid Foto Elektronica Huishouden Mode Eigen merk Gratis verzenden Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand

Covid zelftesten FAQ

Jezelf testen op corona, gewoon vanuit huis!


Het is al meer dan een jaar lang ongeveer de belangrijkste vraag die iedereen zichzelf stelt. Om nu gemakkelijk, betrouwbaar én te weten of je wel of niet besmet bent met het corona virus verkoopt Trekpleister zelftesten. Koop je zelftest in een van onze winkels en je weet binnen ongeveer 20 minuten of je besmet bent. Deze zelftest is bedoeld voor mensen zonder klachten. Als je klachten hebt of als je met deze zelftest een positieve uitslag hebt, neem dan contact op met de GGD.


Het coronavirus: hoe verspreidt het zich?


Het coronavirus verspreidt zich via de lucht, via je handen en via dingen die je aanraakt. De virusdeeltjes komen via je neus, mond en ogen je lichaam binnen en veroorzaken daar de ziekte COVID-19. Symptomen van deze ziekte zijn onder andere koorts, vermoeidheid, droge hoest, keelpijn en verminderde reuk en smaak. Ook als je geen of lichte klachten hebt kun je besmet zijn. Heb je klachten die passen bij het coronavirus, contact gehad met iemand met corona of kom je terug uit een hoog risicogebied? Dan adviseren we je om eerst contact op te nemen met de GGD. Zelftesten zijn bedoeld voor mensen die geen klachten hebben. Is een corona zelftest voor thuis wel betrouwbaar? Bij Trekpleister verkopen we de door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gevalideerde en goedgekeurde antigeentest. De zelftest is makkelijk en vriendelijk in gebruik en test of je antigenen hebt. Antigenen zijn proteïnen van het covid-19 virus. Als de zelftest positief is, betekent dit dat je het coronavirus bij je draagt. De antigentest heeft een nauwkeurigheid van 96,3%, zeer zeer betrouwbaar dus.


Wanneer gebruik je een zelftest?


Een covid-19 zelftest gebruik je als je geen klachten hebt. Bijvoorbeeld als je toch naar je werk moet omdat je niet thuis kunt werken of omdat je naar school moet. Door dan een zelftest te doen, help je de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Heb je vragen of de test geschikt is voor jou? Onze medewerkers in de winkel informeren je graag.


Thuis een covid-19 zelftest doen, hoe werkt dat?


Zelf een coronatest doen is makkelijker dan je denkt. De zelftest werkt met een wattenstaafje in de neusholte. Deze instructievideo vertelt je precies hoe het doen van een zelftest in zijn werk gaat. Onze medewerkers in de winkel helpen je graag indien je nog extra vragen hebt.


Wat moet je doen met de testuitslag?


Is de uitslag van de thuistest negatief? Fijn! Je hebt dan waarschijnlijk geen corona. Blijf wel altijd de coronamaatregelen volgen die op dat moment gelden. Is de test positief? Maak dan meteen een afspraak bij de GGD voor een coronatest. Ga in isolatie en blijf thuis, zo helpen we de verspreiding van het virus tegen te gaan. Heb je de coronatest uitgevoerd en is de uitslag onduidelijk? Pak dan een nieuwe test en doe de zelftest nogmaals. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.


Een coronazelftest kopen


Bij Trekpleister verkopen we de FlowFlex sneltest. De sneltest is de ideale oplossing om zelf eenvoudig, snel en betrouwbaar een COVID-19-test af te nemen. Doordat het wattenstaafje maar drie centimeter in beide neusgaten in hoeft, is deze eenvoudig zelf af te nemen. Binnen 15 tot 20 minuten heb je al de uitslag. De zelftests zijn verkrijgbaar in al onze winkels. (max. 4 tests per klant). Onze medewerkers helpen je graag indien je nog vragen hebt. Vind hier een Trekpleister winkel in jouw buurt.