false
Citrosan Hete Citroendrank Zakjes met Poeder
15 stuks
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Koorts
  5. Citrosan Hete Citroendrank Zakjes met Poeder

Citrosan Hete Citroendrank Zakjes met Poeder

15 stuks

Productinformatie

Citrosan Hete Citroendrank Zakjes met Poeder bevatten paracetamol en vitamine C. Paracetamol heeft een pijnstillende en koortsverlagende werking. Vitamine C kan indirect het weerstandsvermogen van je lichaam tegen infecties verhogen.

Citrosan wordt gebruikt bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid

Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking.

RVG-AV 6294

Toepassingsvorm
sachet

EAN code: 5000167046045

Leeftijdsindicatie vanaf
9

Functionele Naam
Medicinale citroendrank

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Product omschrijving
Citrosan Poeder 15 st. Doos

Inhoud (Netto)
15 stuks

Registratie Nummer
06294

Afleverstatus
Product is beschikbaar in elke willekeurige winkel met of zonder gekwalificeerd personeel

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn , zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn

Dosering
1-2 sachets, afhankelijk leeftijd

Maximale dosering
3- 6 sachets per dag

Leeftijd
vanaf 9 jaar

Gebruiksadvies
4 uur tussenpozen aanhouden eventueel suiker toevoegen

Contra-indicatie
Allergie voor één van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.

Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter

Niet te gebruiken bij

Ernstige lever-, nierstoornis een bloedziekte, Syndroom van Gilbert, als u veel alcohol gebruikt of medicijnen tegen epilepsie. Intolerantie bepaalde suikers en natriumbeperkt dieet.Niet i.c.m. andere paracetamol bevattende middelen. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Gebruik niet meer dan 5 tabletten per dag zonder met een arts te overleggen.

Actief bestanddeel

paracetamol + Vit C

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn.

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 565 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

    

Etiketinformatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Koorts en pijn; Bij griep en verkoudheid

Gebruiksaanwijzing

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Bewaren beneden 25ºC.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Buiten bereik van kinderen bewaren.

Doseringrestrictie

Schud de inhoud van het sachet in een glas of beker. Voeg heet water toe en roer tot het poeder is opgelost. Voeg eventueel suiker toe en drink de drank zo heet mogelijk. Leeftijd: Kinderen van 9 tot 12 jaar (30 - 40 kg) / Kinderen van 12 tot 15 jaar (40 - 55 kg) / Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar; Dosering: 1 sachet / 1 sachet / 1 - 2 sachets; Hoe vaak?: Maximaal 3 - 4 sachets per dag / Maximaal 4 - 6 sachets per dag / Maximaal 6 sachets per dag. Het minste aantal toedieningen per dag is bedoeld voor de jongste kinderen in een bepaalde groep. Verspreid de momenten waarop u Citrosan inneemt zo gelijkmatig mogelijk over de dag en met een minimale tussenpose van 4 uur. Oraal gebruik.

Gebruiksbeperkingen

Niet te gebruiken door personen die overgevoelig zijn voor paracetamol of voor een van de andere bestanddelen van het product. anwege de presentatievorm is Citrosan niet geschikt voor kinderen jonger dan 9 jaar.

Samenstelling

Samenstelling: Citrosan bevat per sachet 500 mg paracetamol en 50 mg vitamine C; Dit product bevat circa 3 gram sucrose, lactose, tartrazine (E102) en 123 mg natrium.

Toedieningsvorm

poederdrank

Contactinformatie

Contactnaam

Reckitt Benckiser Healthcare B.V.

Communicatieadres

Siriusdreef 14, 2132 WT Hoofddorp

Contact type

Consumentenservice

Bestel- & bezorginformatie

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: Het is mogelijk om je online bestelling in één van onze winkels op te halen. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling thuis te laten bezorgen. Net zo makkelijk en veilig. Samen krijgen we het voor elkaar. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te blijven helpen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Gezond en Intiem
  3. Zelfzorg
  4. Koorts
  5. Citrosan Hete Citroendrank Zakjes met Poeder
Trekpleister logo

back to top