false

A.S. Watson benoemt Niek Schipper als nieuwe Trading Director Health & Beauty Benelux

Watson Health & Beauty Benelux heeft Niek Schipper benoemd tot Trading Director Health & Beauty Benelux. Schipper wordt verantwoordelijk voor de samenstelling van het assortiment en de inkoop- en promotiestrategie van de drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister. Schipper treedt met ingang van 1 november 2017 in de voetsporen van Kees Buur, die zijn functie per 1 januari 2018 neerlegt.

Niek Schipper (41), heeft in de afgelopen 16 jaar bij Procter & Gamble (P&G) een indrukwekkende staat van dienst heeft opgebouwd. Schipper vervulde hier verschillende commerciële- en marketingfuncties. Zo was hij als accountdirector verantwoordelijk voor het portfolio van P&G bij A.S. Watson Benelux. Hierna gaf hij als commercieel directeur leiding aan de verkooporganisatie van P&G in Nederland. In zijn laatste functie was Schipper werkzaam op het Europese hoofdkantoor van P&G in Zwitserland als Brand & Sales Director voor het Skin & Personal Care-portfolio in Europa en IMEA.

Kees Buur (63) was gedurende 28 jaar werkzaam voor A.S. Watson Health & Beauty Benelux. Buur trad in 1990 in dienst als inkoper en werd in 1996 benoemd tot Hoofd Inkoop. In 2005 volgde de benoeming tot Trading Director Health & Beauty Benelux. Buur heeft besloten, na 42 werkzame jaren, zijn functie neer te leggen om zich te kunnen richten op andere interesses en meer tijd te besteden aan zijn familie en gezin. Hij draagt zijn taken en verantwoordelijkheden in de komende weken over.

Kees Buur heeft in de afgelopen drie decennia met veel inzet en energie een significante bijdrage geleverd aan de goede resultaten van onze organisatie. Wij willen hem hiervoor hartelijk bedanken. Op dit stevige fundament bouwen we met de komst van Niek Schipper voort aan de verdere groei van onze drogisterijketens in Nederland, België en Frankrijk”, aldus Gerard van Breen, CEO van A.S. Watson Benelux. “Niek heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en is dé aangewezen persoon om invulling te geven aan ons Health & Beauty inkoop-en promotiebeleid. Hij heeft in de afgelopen jaren enorm veel kennis en ervaring opgebouwd. Ik heb er alle vertrouwen in dat Niek een waardevolle bijdrage zal leveren aan onze scherpe prijspositionering en de verdere versterking en vernieuwing van ons assortiment.”

Over A.S. Watson A.S. Watson Health & Beauty Benelux bestaat uit de drogisterijketens Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper. A.S. Watson Health & Beauty Benelux is onderdeel van de A.S. Watson Group (ASW). ASW bestaat sinds 1841 en is met inmiddels ruim 13.500 winkels in 24 markten de grootste internationale health & beauty retailer in Azië en Europa. Ieder jaar winkelen zowel in de winkels als online vele miljoenen klanten bij één van de 13 retailmerken van de onderneming. ASW maakt deel uit van CK Hutchison Holdings Limited. Deze multinationale onderneming heeft grote belangen in havens en gerelateerde diensten, retail, infrastructuur, energie en telecommunicatie in meer dan 50 landen. 
Trekpleister logo

back to top