false
Aspirine C 400 mg Bruistabletten
10 stuks
  1. Home
  2. Geneesmiddelen
  3. Luchtwegen & Verkoudheid
  4. Aspirine C 400 mg Bruistabletten

Aspirine C 400 mg Bruistabletten

10 stuks

Productinformatie

Aspirine is een veelzijdige pijnstiller en werkt pijnstillend, koortsverlagend en ontstekingsremmend. Speciaal voor griep en verkoudheid zijn er Aspirine C 400 mg Bruistabletten met een hoge dosis vitamine C. Die zorgt voor het verhogen van de weerstand.

• Handige bruistabletten
• Met frisse citroensmaak
• Krachtige pijnstiller met vitamine C

Aspirine is één van de bekendste merken onder de pijnstillers en het alleroudste middel van Bayer. Aspirine heeft een pijnstillend, koortsverlagende ontstekingsremmend effect. Aspirine bevat acetylsalicylzuur en behoort tot de pijnstillergroep NSAID’s (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs). NSAID's hebben een krachtiger pijnstillend effect dan bijvoorbeeld paracetamol. Bij niet-bacteriële infecties is een NSAID zoals acetylsalicylzuur bijzonder geschikt vanwege de ontstekingsremmende en koortsverlagende werking.

Aspirine kan worden gebruikt bij bijvoorbeeld klachten door griep en/of koorts of verkoudheid, rugpijn, gewrichtspijn, nek- of schouderpijn en kiespijn, hoofdpijn en spierpijn.

RVG-UAD 6303

Toepassingsvorm
bruistablet

EAN code: 8713091000003

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Ter verlichting van hoofdpijn, reumatische pijn, spierpijn, spit, menstruatiepijn, tand- en kiespijn, pijn en koorts bij griep en verkoudheid en pijn en koorts bij vaccinatie.

Dosering
1-2 tabletten per keer, afhankelijk leeftijd

Maximale dosering
4-10 tabletten per dag

Leeftijd
vanaf 12 jaar

Gebruiksadvies
na de maaltijd,oplossen in glas water en opdrinken, 4 uur tussenpozen aanhouden

Contra indicatie
Overgevoelig voor salicylzuurverbindingen of astma na gebruik andere NSAID's. Lever-, nier- en hartfunctiestoornissen, een bloedziekte of actieve bloeding. Gebruik methotrexaat en bloedstollingsremmende middelen. Natriumbeperkt dieet, vorming nierstenen.Laatste 3 mnd zwangerschap.

Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts ? 6 mnd. Laatste 3 mnd niet gebruiken.

Gebruik tijdens borstvoeding
Nee

Niet te gebruiken bij

Griep en waterpokken. Niet i.c.m. alcohol.Niet langer dan 5 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Overleg eerst met uw huisarts voordat u dit middel gaat gebruiken: Als u een hart-of vaatziekte heeft. Als u een maag- of darmaandoening heeft, of een verhoogd risico op maagproblemen. Als uw nieren minder goed werken dan zou moeten (verminderde nierfunctie). Als u astma heeft. Als u zwanger bent. Als u psoriasis heeft. Als u andere geneesmiddelen gebruikt. Als u ouder dan 70 bent. Niet gebruiken voor kinderen met waterpokken of griep.

Actief bestanddeel

Bevat 400 mg acetylsalicylzuur (acetosal) en 240 mg ascorbinezuur (vitamine C) per tablet.

Download de bijsluiter

Raadpleeg je huisarts bij

Als u langer dan 2 weken pijnklachten heeft. Als u al langer dan een week griepverschijnselen heeft die niet verbeteren. Als u 3 dagen per week of vaker pijnstillers nodig heeft tegen hoofdpijn. Als u een NSAID gebruikt en last krijgt van uw maag en/of donkerzwarte ontlasting krijgt. Als u meer dan 5 tabletten paracetamol per dag nodig heeft, gedurende meer dan 2 weken.

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan een van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0900-8758000 (35ct per gesprek). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

Etiketinformatie

Hoewel wij zorg en aandacht besteden aan de etiketinformatie op internet kan het zijn dat deze afwijkt van de etiketinformatie op het product. Ten aanzien hiervan aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Lees daarom altijd de etiketinformatie op het product dat je thuis ontvangt.

Voedingswaardeclaim

Gezondheidsclaim

Koorts en pijn bij griep en verkoudheid.

Ingrediëntendeclaratie

Bevat o.a. natrium; lees de bijsluiter voor verdere informatie.

Gebruiksaanwijzing

Gebruiks- en bewaarinstructies voor consumenten

Toepassing: Bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na vaccinatie, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn, menstruatiepijn, reumatische pijn. Wijze van gebruik: de bruistablet(ten) oplossen in een glas water en de oplossing opdrinken na een maaltijd. Bewaren beneden 25°C. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking.

Belangrijk

Verplichte algemene melding

Voor gebruik de bijsluiter lezen. Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.

Samenstelling

Per bruistablet 400 mg acetylsalicylzuur en 240 mg vitamine C.

Type Bestand

IFU

Locatie Bestand

http://zelfzorg.nl/aspirine-c

Toedieningsvorm

bruistablet

Bestel- & bezorginformatie

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 21:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 21:00 uur Woensdag
Woensdag voor 21:00 uur Donderdag
Donderdag voor 21:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 21:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Gratis afhalen in een Trekpleister winkel: je kunt er ook voor kiezen om je bestelling gratis af te laten leveren bij een Trekpleister winkel bij jou in de buurt. Lees meer informatie over afhalen in een winkel..

Gratis retourneren in een Trekpleister winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Geneesmiddelen
  3. Luchtwegen & Verkoudheid
  4. Aspirine C 400 mg Bruistabletten
Trekpleister logo
back to top