We gebruiken cookies om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van uw bezoekersgedrag.
Zo kunnen we u ook buiten trekpleister.nl relevante aanbiedingen doen. Als u verder surft accepteert u onze cookies.  meer info

home  ›  gezondheid  ›  themaoverzicht  ›  vitaminen en mineralen

Vitamines en mineralen

Krijgt u er voldoende van binnen?

Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor uw lichaam. Ze komen voor in uw eten en drinken. Het is daarom belangrijk om voldoende en gevarieerd te eten, zodat u er voldoende van binnenkrijgt. Soms heeft uw lichaam meer behoefte aan vitamines en mineralen. In dat geval kunt u voedingssupplementen innemen als aanvulling op uw dagelijkse voeding.

Lees in de onderstaande artikelen meer tips en weetjes over vitamines en mineralen.

Lees de artikelen over het thema 'vitamines en mineralen'

Heb jij een vitaminetekort?
Vitaminetekorten komen in Nederland, mits je gezond eet en drinkt, niet vaak voor. Vitamines komen namelijk voor in eten en drinken. In sommige gevallen kan een tekort toch voorkomen. De meest voorkomende vitaminetekorten zijn vitamine D-tekort en vitamine b12-tekort. Welke symptomen horen bij welke tekorten?
Wat je moet weten over vitamine D
Je hebt vast wel eens van vitamine D gehoord. En dat zonlicht de belangrijkste bron is van vitamine D is je vast ook bekend. Maar weet je wat het verschil tussen D2 en D3 is? Hoe merk je dat je een vitamine D-tekort hebt? En kun je teveel vitamine D binnenkrijgen?
50-plus en vitamines
Gezond en gevarieerd eten is belangrijk om vitaal ouder te worden, omdat essentiële vitamines en mineralen een belangrijke rol spelen in onze energiestofwisseling. Ook het afweersysteem blijft sterk bij een goede voeding.
Vitamines en mineralen bij vermoeidheid
Een drukke periode met veel stress, een verminderde weerstand, een onstabiel dag- en nachtritme: het heeft allemaal zijn weerslag op je lichaam, vaak met vermoeidheid als gevolg. Kunnen vitamines en mineralen een rol spelen bij het herstel?
Top 6 weerstandsvitamines
Zes verschillende vitamines hebben invloed op de weerstand. Officieel moeten we zeggen dat deze vitamines bijdragen tot een normale werking van het immuunsysteem, want dat is de claim die de EFSA (European Food Safety Authority) heeft goedgekeurd. Hoe doen deze vitamines dat? Hoe zorgen ze bijvoorbeeld dat je niet verkouden wordt?
Vitamines: een gewichtige kwestie
Als je wilt afvallen, is het extra belangrijk dat je wél binnenkrijgt wat je echt nodig hebt. Zoals vitamines: die kunnen dan in het gedrang komen. Vitamines zijn ook op andere manieren een gewichtige kwestie.