We gebruiken cookies om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van uw bezoekersgedrag.
Zo kunnen we u ook buiten trekpleister.nl relevante aanbiedingen doen. Als u verder surft accepteert u onze cookies.  meer info

home  ›  gezondheid  ›  themaoverzicht  ›  Slapen

Slapen

 

Wist u dat u kunt leren om uw dromen zelf te sturen? Dat u middelen hebt tegen snurken en manieren om lekker in slaap te vallen?

Lees in de onderstaande artikelen meer over slapen.

Lees de artikelen over het thema 'slapen'

10 dingen die je vandaag kunt doen om vannacht lekker te slapen
Wil je vannacht eindelijk eens lekker slapen? Deze tien dingen kun je overdag al doen om je kans op een goede nachtrust te vergroten.
Het ideale middagdutje
Een middagdutje is gezond. Wegdromen is bijkomen, mits je je schoonheidsslaapje op de juiste manier tot stand brengt. Een goed tukje werkt verfrissend en verkwikkend en hoeft helemaal niet lang te duren. Van koffiekop tot snoozeknop: zo maak je optimaal gebruik van je powernap.
9 tips tegen mijten in je bed
Schrik niet, maar een gemiddeld matras bevat tot wel 2 miljoen huisstofmijten. Deze blinde achtpotigen zie je niet met het blote oog, maar je kunt er wel flink last van hebben. Veel mensen zijn namelijk allergisch voor de uitwerpselen van deze minuscule beestjes. Hoe houd je mijten uit je slaapkamer?
Altijd moe: wanneer naar de huisarts?
Iedereen is wel eens moe na een korte nacht of juist een lange dag. Vaak krijg je wel weer energie na een paar nachten bijtanken. Ben je langdurig vermoeid en heb je er in het dagelijks leven flink last van, dan wordt het echt een probleem. Wat kun je zelf doen? En wanneer is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts?
Waarom rek je je uit bij het opstaan?
Of je nu gewekt wordt doordat de zon langzaam je kamer in schijnt of doordat het doordringende geluid van de wekker je abrupt uit een droom haalt: na het langzaam openen van je ogen rek je jezelf even flink uit. Dat voelt niet alleen lekker, maar is ook goed voor je lijf.
Zo kies je de juiste matras
Als je een nieuwe matras wilt gaan kopen, dan zul je je verbazen hoeveel soorten en merken er zijn. Dat maakt het niet makkelijker om een keuze te maken. Beslis niet te snel, want met de juiste matras kun je rugklachten voorkomen. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe matras en hoe kies je de juiste matras?