We gebruiken cookies om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van uw bezoekersgedrag.
Zo kunnen we u ook buiten trekpleister.nl relevante aanbiedingen doen. Als u verder surft accepteert u onze cookies.  meer info

home  ›  gezondheid  ›  themaoverzicht  ›  Overgang

Overgang

Overgangsverschijnselen. Herken je ze?

De meeste vrouwen komen rond hun vijftigste in de overgang. Welke hormonale veranderingen zijn er in de overgang, welke verschijnselen kunnen die geven en wat kan er aan gedaan worden?

Lees er alles over in de onderstaande artikelen.

Lees de artikelen over het thema 'overgang'

15 tips tegen overgangsklachten
Opvliegers, nachtzweten, stemmingswisselingen… De overgang kan gepaard gaan met vervelende klachten. Wij verzamelden de beste overgangstips van onze bezoekers.
Is hormoontherapie in de overgang gevaarlijk?
Als vrouwen veel last hebben van de overgang, kan hormoontherapie een uitkomst zijn. Maar de behandeling staat al jaren in een kwaad daglicht: het risico op borstkanker zou hiermee flink verhoogd worden. Reden voor veel huisartsen om het af te raden. Terecht?
Hoofdpijn in de overgang
In de jaren voorafgaand aan de laatste menstruatie, de menopauze, krijgen sommige vrouwen meer last van hoofdpijn of migraine. Na de overgang nemen hoofdpijnklachten vaak juist af. Hoe komt dat en wat kun je doen tegen zo’n bonkend hoofd?
Opvliegers: je kunt er iets tegen doen!
Opvliegers. Ze horen bij de overgang, maar blij word je er niet van. Kunnen hormonen helpen? Is soja goed? En hoe lang duurt die malaise eigenlijk? GezondheidsNet beantwoordt zeven veelgestelde vragen.
Etend door de overgang
Opvliegers, somberheid, irritatie… De natuur zadelt vrouwen rond de menopauze op met heel wat ongemakken, maar biedt ook perfecte kruiden en voedingsmiddelen om de klachten te lijf te gaan.
Hart- en vaatziekten als overgangsklacht
De meeste symptomen van de overgang zijn wel bekend, zoals opvliegers, slecht slapen, plots veel zweten, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Maar dat hart- en vaatziekten ook een overgangsverschijnsel zijn, weten maar weinig mensen.