We gebruiken cookies om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van uw bezoekersgedrag.
Zo kunnen we u ook buiten trekpleister.nl relevante aanbiedingen doen. Als u verder surft accepteert u onze cookies.  meer info

home  ›  gezondheid  ›  themaoverzicht  ›  griep en verkoudheid

Voorkom griep en verkoudheid

Verbeter uw weerstand

De beste remedie tegen griep en verkoudheid is een goede weerstand. Maar hoe zorgt u voor een goede weerstand? Beweeg voldoende, was uw handen regelmatig met water en zeep en ventileer uw huis. Raak bovendien zo min mogelijk uw mond, neus of ogen aan.

Lees in de onderstaande artikelen meer over voorkomen en verhelpen van griep en verkoudheid, en over het verbeteren van uw weerstand.

Lees de artikelen over het thema 'griep en verkoudheid'

Hoe besmettelijk is griep?
Goede vraag! In deze rubriek gaat Gezondheidsnet op zoek naar het antwoord op knagende vragen. Deze keer: hoe besmettelijk is griep?
Waarom word je ziek in de winter?
Goede vraag! In deze rubriek gaat Gezondheidsnet op zoek naar het antwoord op knagende vragen. Deze keer: waarom word je ineens verkouden of krijg je griep als het weer kouder wordt?
De beste tips tegen winterkwaaltjes
Welke huis- en vrij verkrijgbare middeltjes zijn onmisbaar bij vijf veelvoorkomende winterklachten?
Wat is kriebelhoest?
Kriebelhoest, ook wel prikkelhoest of droge hoest genoemd, wordt veroorzaakt door irritatie van de slijmvliezen en/of luchtwegen. Het is een vervelende hoest waar je erg moe van kan worden. Niet alleen van het hoesten overdag, maar vaak ook van slecht slapen door het continue kuchen.
Kun je van kou verkouden worden?
Goede vraag! In deze rubriek gaat GezondheidsNet op zoek naar het antwoord op knagende vragen. Deze keer: Kun je van kou verkouden worden?
Kou: 7 vragen over rillen en trillen
Rillen van de kou: we doen het allemaal. Maar heeft dat rillen en trillen eigenlijk een functie? En wanneer dreigt onderkoeling? GezondheidsNet geeft antwoord op zeven vragen over kou.