We gebruiken cookies om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van uw bezoekersgedrag.
Zo kunnen we u ook buiten trekpleister.nl relevante aanbiedingen doen. Als u verder surft accepteert u onze cookies.  meer info

home  ›  gezondheid  ›  themaoverzicht  ›  Diabetes

Wat is diabetes?

Diabetes is een van de grootste volksziektes in Nederland.

Veel mensen kennen diabetes beter onder de naam suikerziekte. Diabetes heeft dan ook te maken met de hoeveelheid glucose, oftewel suiker, in uw bloed.

Lees in de onderstaande artikelen meer over de ziekte diabetes, hoe je diabetes type 2 kan voorkomen en tips voor een leven met diabetes.

Lees de artikelen over het thema 'Diabetes'

Zo verklein je je kans op diabetes type 2
Wie overgewicht heeft en zich niet zo fit voelt, moet oppassen. Want misschien ben je dan op weg naar diabetes type 2. Veel mensen hebben een voorstadium van deze ziekte zonder dat ze het weten. Het goede nieuws: je kunt dit proces omkeren. Verklein je kans op diabetes type 2 met de volgende stappen.
Op weg naar diabetes type 2?
Wie overgewicht heeft en zich niet zo fit voelt, moet oppassen. Want misschien ben je dan op weg naar diabetes type 2. Veel mensen hebben een voorstadium van deze ziekte zonder dat ze het weten. Het goede nieuws: je kunt dit proces omkeren.
Diabetes en suikerhoudende dranken
Een glas sinas, aanmaaklimonade, vruchtendrank of thee met suiker? Als je diabetes hebt, is het advies niet teveel dranken met suiker te drinken. En dat is niet voor niets!
5 vragen over… het voorkomen van diabetes type 2
Meer en meer mensen krijgen de diagnose diabetes type 2. Met de juiste leefstijlaanpassingen kun je hier vaak heel goed mee leven. Volgens bioloog Marian Bosma kun je met die leefstijlaanpassingen het ontstaan van diabetes type 2 ook voorkomen. Zij geeft antwoord op vijf veelgestelde vragen.
5 vragen over... sporten met diabetes
Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond. Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten? GezondheidsNet vroeg het aan sportarts Leo Heere.
Op goede voet met diabetes
Dagelijks zet je zo’n acht- tot tienduizend stappen. En meer dan de helft van de mensen krijgt ooit met voetklachten te maken. Goede voetverzorging is dus erg belangrijk. Voor mensen met diabetes geldt dat dubbel, omdat voetklachten bij hen veel voorkomen.