We gebruiken cookies om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van uw bezoekersgedrag.
Zo kunnen we u ook buiten trekpleister.nl relevante aanbiedingen doen. Als u verder surft accepteert u onze cookies.  meer info

home  ›  gezondheid
Over de gezondheidspagina


Iedere maand een nieuw thema


Handige weetjes en gezondheidstips

Bekijk alle thema's in het themaoverzicht

 


 

Thema van deze maand: Griep & verkoudheid


Trekpleister geeft graag deskundig advies. Op deze pagina vindt u de laatste gezondheidstips en weetjes over een actueel thema. Zo krijgt u antwoord op al uw vragen over uw lijf en gezondheid!

Themaoverzicht
In ons themaoverzicht behandelen we nog 10 gezondheidsthema's! Nieuwe thema's van deze maand zijn: Overgang en sporten.
Bekijk snel alle thema's!Griep of verkoudheid, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Vooral in de wintermaanden grijpen griep- en verkoudheidsvirussen om zich heen. Door uw immuunsysteem een boost te geven, zou u heel wat ziektes kunnen voorkomen. Maar hoe werkt dat immuunsysteem eigenlijk?

Het immuunsysteem beschermt u tegen indringers van buitenaf. Het wordt ook wel natuurlijke weerstand genoemd. Het is ontworpen om het lichaam te verdedigen tegen lichaamsvreemde stoffen als bacteriën, virussen, schimmels, parasieten en gifstoffen. Daarom is de beste remedie tegen griep en verkoudheid een goede weerstand.

U kunt zelf een hoop doen om uw weerstand te verbeteren en minder vatbaar te zijn voor griep en verkoudheid. Wij geven u graag een aantal tips voor het behouden van een goede weerstand:

 Eet gezond
Een groot gedeelte van uw weerstand wordt in uw buik bepaald en daarom is het belangrijk om gezond te eten. In gezonde gerechten zitten vitaminen, mineralen, vezels, anti-oxidanten en goede vetten. Deze zorgen ervoor dat uw darmflora gezond blijft. Eet dus gevarieerd en minstens 2 stuks fruit én 2 ons groenten per dag. Komt u niet aan de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen per dag? Vul in voeding dan aan met voedingssupplementen. Het schap bij Trekpleister is hier rijk mee gevuld! Ga naar één van onze winkels voor alle vitaminen en mineralen die u nodig heeft. Heeft u vragen? Onze (assistent-) drogist helpt u graag.

 Drink voldoende
Als u te weinig drinkt, dan worden de afvalstoffen niet afgevoerd. Probeer iedere dag anderhalf tot twee liter water te drinken. Thee, vruchtensappen of sportdrankjes mogen ook.

 Rust en regelmaat
Kies voor een verstandig leefpatroon. Neem uw rust op genoeg momenten en zorg voor voldoende slaap. Wanneer u slaapt, krijgt uw lichaam namelijk de tijd om zich te herstellen en weer op krachten te komen.

 Verzorg uw lichaam goed
Een goede persoonlijke hygiëne helpt uw weerstand te vergroten. U komt dan bijvoorbeeld minder snel in aanraking met ziekteverwekkers die zich schuil houden in het vuil. Was uw handen regelmatig en neem wat vaker een lekkere douche of ontspannen bad.

Help uw weerstand een handje met 2in1 Multivitaminen + Vitamine C van Roter. Roter Multivitaminen ondersteunt uw weerstand.

Deze week 64% korting op Roter 2in1 Multivitaminen + Vitamine C.

Heeft u nog vragen of deskundig advies nodig op het gebied van gezondheid? Ga dan naar een van onze winkels en laat u adviseren door een van onze medewerkers! Zoek het Trekpleister filiaal bij u in de buurt. 

 


bekijk ook onze andere gezondheidsthema's

Overgang
Tips tijdens de overgang
Meer info
Slapen
Alles over een goede nachtrust
Meer info
Vitaminen en mineralen
Fit de winter door!
Meer info

diagnosehulp

Heeft u ergens last van?
Met deze diagnosehulp kunt u een idee krijgen waar uw klachten vandaan komen en wat u er zelf aan kunt doen.