We gebruiken cookies om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van uw bezoekersgedrag.
Zo kunnen we u ook buiten trekpleister.nl relevante aanbiedingen doen. Als u verder surft accepteert u onze cookies.  meer info

home  ›  gezondheid
Over de gezondheidspagina


Iedere maand een nieuw thema


Handige weetjes en gezondheidstips

Bekijk alle thema's in het themaoverzicht

 


 

Thema van deze maand: hand- en nagelverzorging


Trekpleister is uw specialist als het om beauty gaat. Deze pagina staat vol met mooie aanbiedingen en beautytips. Zo bent u ook in het voorjaar bij ons aan het juiste adres voor deskundig advies.

Themaoverzicht
In ons themaoverzicht behandelen we 10 thema's! Nieuwe thema's van deze maand zijn: haar in de hoofdrol, mooie en gezonde tanden en sauna en massage. Bekijk gauw alle thema's!Uw nagels zeggen veel over uw gezondheid. Problemen aan uw lever, longen en hart kunnen zichtbaar worden in uw nagels. Benieuwd wat uw nagels u vertellen? Lees dan snel verder!

Wist u dat…
Nagels aan uw ene hand sneller groeien dan aan uw andere hand? De nagels aan de hand die u het meest gebruikt groeien het snelst. Nog een leuk feitje: de nagels aan uw vingers groeien sneller dan uw teennagels, wel 3 keer zo snel!Witte of bleke nagels
Nagels worden bleek of wit door ouder worden, maar het kan ook iets serieuzer betekenen. Zoals bloedarmoede, een leverziekte of voedingsstoffentekort.

Witte plekjes
Het is een fabeltje dat witte plekjes op uw nagels komen door een calciumgebrek. De vlekjes ontstaan doordat er lucht is ontstaan tussen de cellen in uw nagel, bijvoorbeeld omdat u uw nagel heeft gestoten..

Gele nagels
Heeft u gele nagels? Dan heeft u misschien last van Mycose, dit is een gistachtige schimmelinfectie.

Ribbels
Ribbels in de lengterichting zijn normaal, hoe ouder u wordt hoe meer ribbels in de lengte. Ribbels in de breedte kunnen wijzen op een ziekte, zoals psoriasis of artritis.

Nagelbijten
Bijt uw nagels? Vaak is dit een slechte gewoonte, maar soms kan het ook wijzen op een dwangstoornis. Neem in dat geval contact op met uw huisarts.

Bereid uw voeten voor op de zomer! Mycosan helpt je bij klachten van voetschimmel of kalknagels.

Ontvang 25% korting op zowel Mycosan Voetschimmel als Mycosan Kalknagel.

Kom naar onze winkels voor deze grote acties! In onze winkels geven wij u graag nog meer advies op het gebied van beauty en gezondheid. Zoek het Trekpleister filiaal bij u in de buurt. 

 


bekijk ook onze andere gezondheidsthema's

Sauna en massage
Lees er meer over
Meer info
Haar in de hoofdrol
Lees alle tips
Meer info
Een mooiere huid
Tips voor een mooie huid
Meer info

diagnosehulp

Heeft u ergens last van?
Met deze diagnosehulp kunt u een idee krijgen waar uw klachten vandaan komen en wat u er zelf aan kunt doen.